Sexualitat i discapacitat: parlem-ne

 Font:
Dimecres, 25/05/2022
(En línia)

Durant la xerrada s'incidirà en els drets afectivosexuals de les persones amb discapacitat, els tòpics i l'evolució dels models d'educació.

El pròxim 25 de maig DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials ha programat la xerrada 'Sexualitat i discapacitat: parlem-ne', que es retransmetrà en directe per internet fent servir la plataforma Zoom i serà totalment gratuïta.

Durant la conferència s'explicarà la legislació vigent sobre els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual, incidint en els seus drets afectivosexuals. També es parlarà de les creences socials sobre la sexualitat de les persones amb discapacitat intel·lectual, assenyalant els tòpics equivocats i els drets bàsics que a vegades queden oblidats, i s'exposarà l'evolució històrica dels diversos models d'educació afectivosexual en aquest àmbit.

Posteriorment, es plantejaran els objectius de l'educació afectivosexual, aprofundint en els models educatius adaptats a diferents nivells cognitius i en els resultats obtinguts, a partir de l'experiència de la Fundació MAP, entitat que treballa amb persones amb discapacitat i risc d'exclusió social de la comarca del Ripollès.

La xerrada anirà a càrrec de Jordi Fernández Suriñach, doctor en Psicologia, Salut i Qualitat de Vida per la Universitat de Girona i màster en Sexologia Clínica i Salut Sexual. Actualment, treballa com a professional de la Fundació MAP, fent tasques de formació, consultoria de casos i teràpia individual, sexual i/o de parella en persones amb discapacitat intel·lectual.

La presentació de la conferència anirà a càrrec d'Anna Figueras, Secretària d'Afers Socials i Famílies del Departament de Drets Socials.

Data: 

Dimecres 25 Maig

Hora: 

16:00

Organitzador: 
DIXIT
Correu electrònic de l'organitzador: 
dixit.dso@gencat.cat