Significats i Valors Espirituals de la Natura: Percepció, Comunicació i Integració

Curs de Postgrau sobre els Significats i Valors Espirituals de la Natura: Percepció, Comunicació i Integració
El Miracle
Divendres, 15/02/2019

La quarta edició del postgrau 'Significats i Valors Espirituals de la Natura: Percepció, Comunicació i Integració' se celebra del 15 de febrer al 19 de juliol de 2019

El postgrau representa un espai de reflexió, formació i difusió sobre les raons últimes per les quals ens comprometen a favor de la natura, i de les implicacions en l’ètica personal i col·lectiva, en línia amb l’anomenada ecologia pregona, a l’hora d’integrar-les en el funcionament quotidià de les organitzacions i entitats, ja siguin públiques, privades o del tercer sector.

A tot Europa augmenta l’interès pels significats i valors espirituals de la natura, tant d’una manera general com, especialment, per determinats llocs i paisatges. A Catalunya també creix el nombre de persones que se senten atretes per indrets o paisatges particulars connectats amb aquests valors, ja sigui al marge de qualsevol creença religiosa com des de les diverses confessions religioses que hi ha al país. Com altres recursos fràgils, no n’hi ha prou amb identificar i valoritzar els elements que tenen valor espiritual, també cal comunicar-los i gestionar-los adequadament. Aquest és el primer curs universitari a Catalunya que aborda aquest tema; i es proposa fer-ho d’una manera rigorosa i inclusiva, des d’un punt de vista teòric i aplicat alhora, orientat a la formació de professionals qualificats.

El postgrau està organitzat per la Fundació Innovació i Formació de la Universitat de Girona, amb la col·laboració d'entitats com Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, la Xarxa de Custòdia del Territori o la Fundació Catalunya La Pedrera, entre diversos altres. Les classes es duen a terme a la Facultat de Lletres de Girona, a la Casa d'Espiritualitat de El Miracle i la Vall de Núria.

Està orientat per a aquelles persones que per raons personals o professionals vulguin addquirir o desenvolupar les capacitats per poder percebre, entendre i gaudir dels valors i significats espirituals de la Natura, o introduir aquests criteris i elements en la pràctica professional i en l’organització on es desenvolupa l’activitat, sigui per la via de la responsabilitat social corporativa o altres, o desitgin aplicar la versatilitat d'aquestes capacitats a professions i diverses, vinculades directament o indirecta amb la Natura, des de jardins fins a parcs o espais naturals, siguin o no protegits.

Data: 

Divendres 15 febr

Hora: 

00:01

Organitzador: 
Fundació Innovació i Formació de la Universitat de Girona
Correu electrònic de l'organitzador: 
info.fundacioif@udg.edu