Simposi: "L’acollida i la inclusió dels refugiats: reptes i oportunitats"

L’acollida i la inclusió dels refugiats: reptes i oportunitats polítiques, socials i econòmiques
Barcelona
Dimecres, 14/06/2017

El simposi compartirà enfocaments polítics i reptes econòmics i socials per tal d’oferir recomanacions per al disseny i la implementació de polítiques i estratègies que permetin millorar la situació dels refugiats.

El Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat) i l'Interdisciplinary Research Group on Immigration (GRITIM-UPF), organitzen un simposi internacional sota el nom "L’acollida i la inclusió dels refugiats: reptes i oportunitats polítiques, socials i econòmiques". La trobada pretén abordar un dels majors desafiaments que té actualment l’agenda global: la qüestió dels refugiats i de la migració forçada, i com es planteja la inclusió econòmica i social d’aquests i de les seves famílies dins la nostra societat.

En l'acte hi intervindran participants provinents del Canadà, Portugal i Suècia, països que des de fa temps estan implicats en polítiques actives en aquest camp i que compartiran les seves experiències i bones pràctiques.

El simposi compartirà enfocaments polítics i reptes econòmics i socials per tal d’oferir recomanacions per al disseny i la implementació de polítiques i estratègies que permetin millorar la situació dels refugiats a Catalunya. La jornada es dividirà en dues sessions temàtiques: una primera de caràcter més institucional i polític, i una altra de caràcter més acadèmic i conceptual.

La primera part comptarà amb la participació de Pedro Calado, alt comissionat per a les migracions de Portugal, Bern Parusel, expert polític de l'Agència d'Immigració de Suècia, i Deborah Tunis, coordinadora especial per al reassentament dels refugiats sirians al Govern Federal del Canadà. A la segona, hi intervindran Pieter Bevelander, catedràtic de Migració Internacional i Relacions Ètniques a la Universitat de Malmö, Rui Marques, president de la Plataforma de Suport als Refugiats a Portugal, i Leslie Seidle, directora de recerca a l’Institut de Recerca de Polítiques Públiques a Mont-real.

L’acte també serà retransmès en directe per internet i es podrà seguir via Twitter (@ThIsCatalonia @Gritimupf @UPFBarcelona @aferssocialscat)

Data: 

Dimecres 14 juny

Hora: 

09:00

Organitzador: 
Universitat Pompeu Fabra