Simpòsium: ‘Cures sanitàries i socials de les persones sense llar’

L’Hospital de Campanya de la Parròquia de Santa Anna i l’Hospital del Sagrat Cor analitzen com atendre les persones sense llar. Font: Hospital de Campanya
Barcelona
Dijous, 17/02/2022

La salut quan es viu al carrer és el tema de la jornada que es farà el 17 de febrer organitzada per l’Hospital de Campanya de Sant Anna i l’Hospital del Sagrat Cor.

Coincidint amb els tres anys de la col·laboració entre l’Hospital de Campanya de la Parròquia de Santa Anna i l’Hospital del Sagrat Cor per atendre la salut de persones sense llar, organitzen un simposi per reflexionar sobre aquests anys de treball conjunt i veure cap on ha d’evolucionar la seva acció.

‘Cures sanitàries i socials de les persones sense llar’ es farà el 17 de febrer a l’Auditori Cosmocaixa.

A les 9.30 faran la presentació Peio Sánchez, de l’Hospital de Campanya Santa Anna, i Xavier Mate i Anna Cruz, de l’Hospital del Carrer Sagrat Cor, acompanyats del Padre Angel, de l’ONG Mensajeros de la Paz i de representants de l’Institut Català de la Salut, de l’Ajuntament de Barcelona i de la Subdirecció General de Drogodependències.

A les 11, sota el títol 'Atenció social i sanitària quan l'allotjament és precari’, intervindran professionals de la psicologia i experts en pobresa i salut de Càritas Barcelona, de la Fundació Pere Tarrés, de l’Institut Municipal de Serveis Socials i de la Fundació Ferrer Sustainability. A les 13, arribarà el torn de salut mental i dependència, amb representants de la Fundació Sanitària Sant Pere Claver i Sant Joan de Déu, de Missatgers de la Pau Catalunya, d’Arrels Fundació i d’Àmbit Prevenció.

La primera taula de la tarda, a les 15.30, es titula ‘Nivells d'atenció en situació socialment deprimida’ i hi participaran professionals de l’atenció primària i de la Creu Roja, mentre que ‘Atenció de primera línia. Un nou model d'atenció social i sanitària?’ tancarà la trobada, a les 17.30, recollint les experiències i opinions de professionals d’infermeria i de medicina especialitzada.

El rector de la Parròquia de Santa Anna, Peio Sánchez, explica que ha arribat el moment d’"avaluar la feina feta en atenció sanitària a les persones que acudeixen a l’Hospital de Campanya i alhora veure cap on han d’anar les actuacions de futur".

Per facilitar l’organització de l’acte es recomana fer una reserva de plaça a forum.idees@lowthresholdjournal.org

Tota la informació de la jornada s'actualitza als Annals del Sagrat Cor i s'hi penjaran les presentacions perquè es puguin consultar.

Data: 

Dijous 17 febr

Hora: 

09:30

Organitzador: 
ospital de Campanya de la Parròquia de Santa Anna
Correu electrònic de l'organitzador: 
parroquia@santaanna.org