Taller de Fotografia Participativa sobre Ecofeminismes

 Font:
Sant Cugat del Vallès
Dimarts, 06/06/2023 fins Dimarts, 20/06/2023

A través de les vostres fotografies treballarem com viviu la lluita per una societat on es posi la vida al centre, front l'actual model basat en l'espoliació de recursos naturals i dels nostres cossos.

SUDS organitza un taller de fotografia participativa, una sessió per a parlar de diferents aspectes que des d'on podem abordar la defensa del territori des d'una mirada ecofeminista, com per exemple:

  • Què significa el territori i la lluita per preservar-lo; què està passant; si es pot fer alguna cosa.
  • Com us imagineu el territori si posem la vida al centre? Mirada ecofeminista sobre drets bàsics, relacions comunitàries, cures.
  • Com viviu la interconnexió territori-cos. Posar el cos, guarir el cos.

La tallerista, fotògrafa professional Ester Perez Berenguer us acompanyarà a plasmar aquestes idees, emocions, i missatges en imatges, utilitzant llenguatge fotogràfic metafòric, conceptual, i també representatiu.

Entre sessió i sessió s'encarregarà que feu fotografies del que s'ha parlat. Les enviareu per whatsapp i les projectarem a la sessió següent, on tindreu l'oportunitat d'explicar què heu fotografiat, perquè i què heu volgut expressar.

La tallerista farà un acompanyament tècnic fotogràfic per millorar la capacitat d'expressió a través del mòbil/càmera, però serà puntual i pràctic. El taller no és un taller de fotografia.

Amb les vostres fotografies farem una exposició al carrer centre de St. Cugat, en gran format, i inicialment previst ubicada a la Rambla del Celler, on també es mostraran altres lluites pel territori d'altres contextos.

Entenem que la lluita pel territori a St. Cugat no és un només moviment local, sinó que és una resposta concreta i contextualitzada de rebuig d'un model econòmic i social basat a posar el capital al centre, en lloc de posar al centre la vida i allò que sosté la vida. Aquest model és estructural i global. Per això volem mostrar les lluites d'altres contextos, com les de dones Defensores del cos-territori maies de Guatemala, i les lluites de la comunitat garífuna a Hondures, en els dos casos contra empreses transnacionals extractivistes. A l'exposició es mostraran les fotografies fetes per aquests col·lectius de Guatemala i Hondures que hauran fet un taller de fotografia participativa similar al que proposem realitzar a St. Cugat.

Informació pràctica: 3 sessions: 6-13-20 de juny de 18h-20h a Cal Temerari, Carrer Sant Esteve 8-12. Sant Cugat del Vallès. Activitat gratuïta i mixta.
Més informació i inscripcions a: ester@suds.cat


Data: 

Dimarts 06 juny

Hora: 

18:00

Organitzador: 
SUDS
Correu electrònic de l'organitzador: 
ester@suds.cat