Taller d'escriptura social

Taller d'escriptura social
Barcelona
Dilluns, 16/07/2018 fins Divendres, 27/07/2018

Des de perpetuum es posa en marxa un nou taller d'Escriptura Social impartit a les aules de l'escola El Timbal.

Quina funció pot tenir l’art per tal de fer visible l’actual crisi que estem vivint?. La crisi econòmica que es viu a Europa i el món occidental és també una crisi de valors que ens planteja noves preguntes i ens convida a la reflexió individual i col·lectiva. Les formes d’expressar el nostre malestar són múltiples i és per això que es vol donar noves formes d’expressió als crits d’auxili i de lluita i transformar les nostres reivindicacions en quelcom artístic.

Es proposa un taller de 2 setmanes al juliol on es faran servir les eines de l’escriptura creativa, l’anàlisi dramatúrgica i la improvisació escènica per abordar qüestions politico-socials que ens afecten com a artistes i com a persones.

S'organitzat en dos blocs:

  • Bloc 1 - primera setmana: Es treballarà a partir d’una història concreta aportada per cada participant, ja sigui real o inventada. Una història que ens interessa o ens ha colpit i de la que volem palrar. Sobre aquest primer inpout, s'analitzarà teòrica i pràcticament el tema o temes subjacents, la simbologia implícita, els personatges, l’argument, el discurs, etc. Es reflexionarà en grup sobre els possibles desenvolupaments dramatúrgics de la història i es desenvoluparan exercicis d’escriptura a partir d’aquest anàlisi.
  • Bloc 2 - segona setmana: S'experimentarà amb el treball del text a l’espai. No es tracta de fer cap posada en escena, sinó més aviat investigar el feedback entre acció i moviment a l’espai escènic, l’ús teatral dels objectes i la constant reescriptura dels textos.
Data: 

Dilluns 16 jul

Hora: 

18:00

Organitzador: 
perpetuummobile
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@perpetuum.cat