Taller: ‘Opendata? Ús i creació de dades obertes a l’ESS’

L’objectiu de les sessions són introduir els conceptes bàsics sobre les dades obertes i les llicències no privatives. Font: Unsplash.
Barcelona
Dijous, 04/07/2019 fins Dijous, 11/07/2019

El 4 i 11 de juliol, Coòpolis organitza la sessió a l’Escola Lliure el Sol.

Els propers dijous 4 i 11 de juliol a les 16.00 h, Coòpolis organitza el taller ‘Opendata? Ús i creació de dades obertes a l’ESS’.

L’objectiu de les sessions són introduir els conceptes bàsics sobre les dades obertes i les llicències no privatives, explicar on es poden trobar les dades pertinents a la ciutat i a l’ESS i donar exemples de casos d’èxit sobre l’ús de dades obertes.

També es pretén fer una reflexió conjunta sobre les dades que s’utilitzen i es generen per les nostres activitats i introduir les eines per processar dades i conèixer com funcionen en un cas pràctic.

La formació està dividida en dos sessions. Cada sessió té una part informativa i una altra part pràctica i col·laborativa. Els tallers s'iniciaran amb una presentació informativa, introduint els conceptes, i després els participants aplicaran aquests nous conceptes a un exercici amb treball col·lectiu.

A la primera sessió, el treball consistirà en la cocreació d’un cas d’ús junts i la cerca de les dades, mentre que a la segona sessió es realitzarà un exercici concret per netejar, manipular i visualitzar un conjunt de dades exemplars, utilitzant eines bàsiques de dades.

La formació ha estat ideada i concebuda per l’equip de Col·lectivaT, cooperativa dedicada a donar serveis de coneixement lingüístic, territorial i tecnològic.

Els responsables de la formació seran Baybars Külebi, investigador, desenvolupador i cofundador de Col·lectivaT i Alp Öktem, investigador i professor en la Universitat Pompeu Fabra i cofundador de Col·lectivaT.

Per assistir als tallers, s’ha d’emplenar el formulari d’inscripció.

Data: 

Dijous 04 jul

Hora: 

16:00

Correu electrònic Organitzador: 
coopolis@bcn.coop
Organitzador: 
Coòpolis