Taller pel foment de l’equitat de gènere al Tercer Sector Social de Catalunya

Cartell Taller pel foment de l’equitat de gènere al Tercer Sector Social de Catalunya
Barcelona
Divendres, 15/11/2019

La tercera edició de la formació es farà el 15 de novembre, de 12 h a 15 h, a la nova seu de La Confederació, a Barcelona.

El Tercer Sector Social és un sector clarament feminitzat (74%), tot i que la presència de dones en els òrgans de govern i càrrecs directius disminueix significativament. Per un altre costat, si bé en xifres globals no existeix pràcticament bretxa salarial entre homes i dones (3% respecte al 26% del mercat laboral català), l’escletxa s’incrementa en els càrrecs de direcció i gerència (13%).

A més, el gènere impacta especialment en el Tercer Sector no sols a nivell intern de les entitats amb una alta feminització de les persones professionals, sinó que també està molt present en l’atenció a les persones al ser un sector focalitzat en l’economia de les cures. Així doncs, el Tercer Sector Social de Catalunya encara té reptes importants per continuar impulsant l’equitat de gènere.

És per aquest motiu que La Confederació i Dones Directives i Professionals de l'Acció Social (DDiPAS) organitzen la 3a edició del 'Taller pel foment de l'equitat de gènere al Tercer Sector Social de Catalunya' el 15 de novembre, de 12 h a 14 h, a la nova seu de La Confederació, a Barcelona. El taller està emmarcat en un projecte més ampli que té per objectiu potenciar els processos necessaris per a transformar les organitzacions i fer que l'equitat de gènere en els òrgans de govern i direcció sigui una realitat.

El contingut del taller se centra en els aspectes clau, els punts forts i les oportunitats de millora per a promoure l’equitat de gènere en les entitats socials, d’acord amb les quatre dimensions del canvi plantejades a la Guia per al foment de l’equitat de gènere a les organitzacions del Tercer Sector Social.

El taller es dirigeix a professionals i equips directius d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya. La facilitadora és Elisa Stinus, Directora de Momentum Lab i experta en la matèria.

Descarrega't el programa.
La inscripció online és obligatòria donat que les places són limitades (20 places, 1 persona per entitat). En cas de superar l'aforament previst, es prioritzaran les entitats associades a La Confederació.

Data: 

Divendres 15 nov

Hora: 

12:00

Organitzador: 
La Confederació
Correu electrònic de l'organitzador: 
secretaria@ddipas.org