Taller: Situar el cooperativisme des de l’antiracisme

L’objectiu del taller és situar l’antiracisme polític com un dels principis del cooperativisme. Font: Unsplash.
Barcelona
Dijous, 02/05/2019

El 2 de maig, Coòpolis organitza la sessió a l’Escola Lliure El Sol, Barcelona.

El proper dijous 2 de maig a les 17.00 h, Coòpolis organitza el taller ‘Situar el cooperativisme des de l’antiracisme’.

L’augment de pràctiques i discursos racistes a l’Estat espanyol i la resta d’Europa replanteja la urgència d’abordar estratègies polítiques, econòmiques i socials per a enfrontar una situació cada vegada més adversa amb la població migrada, refugiada i racialitzada.

L’objectiu del taller és situar l’antiracisme polític com un dels principis del cooperativisme, comprenent la potencialitat que aquest té a l’hora de qüestionar el capitalisme i la violència racial.

El taller proposa unes intervencions crítiques d’Úrsula Santa Cruz i Paola Contreras de t.i.c.t.a.c. per donar visibilitat a la racialització com a lògica central del sistema, el racisme i les conseqüències que això genera.

La sessió promou espais de reflexió col·lectiva per posar sobre la taula les pràctiques normalitzades al voltant del racisme, que si no es reconeguessin, negarien la possibilitat de transformació social.

La metodologia de l’activitat es fonamenta en discursos teòrics i pràctiques didàctiques que generin qüestions i alhora donin eines per repensar el cooperativisme des de l’antiracisme.

Per assistir, cal emplenar el formulari d’inscripció.

Data: 

Dijous 02 Maig

Hora: 

17:00

Correu electrònic Organitzador: 
coopolis@bcn.coop
Organitzador: 
Coòpolis