Taller "Tu què creus?"

Aula de Pedagogia
Barcelona
Dimarts, 18/10/2016

L'Aula de Pedagogia presenta el taller 'Tu què creus?', sense cost, impulsat per la Direcció General d’Afers Religiosos, per fomentar el respecte a la diversitat de creences als centres educatius.

Es treballaran els continguts de la Guia elaborada en col·laboració amb el Departament d'Ensenyament. Amb caràcter eminentment pràctic, exposa la normativa a seguir i els criteris per a la seva aplicació, tot abordant les festes religioses en els centres educatius (vestuari, ús de símbols, alimentació, matèries del currículum, el dol,..).

Aquesta guia és la renovació i ampliació de la "Guia per a la gestió de la diversitat religiosa als centres educatius" que han portat a terme el Departament de Governació i Relacions Institucionals i el Departament d'Ensenyament, actualització que ha comptat amb la col·laboració del pedagog Joan Canimas, el jurista Eduard Ibáñez, l’experta en dol Neus Ballesteros, i també dels responsables de diverses entitats religioses.

Els objectius del taller són:

  • Fomentar el respecte de la diversitat de creences al centres educatius.
  • Treballar, de forma lúdica, els continguts de la "Guia per al respecte a la diversitat de creences als centres educatius de Catalunya".
  • Posar al dia als professionals de l'ensenyament, d'una realitat molt canviant i no sempre prou coneguda en la nostra societat.
  • Afavorir el debat entre els participants i la consulta de la guia per respondre les qüestions plantejades (els participants seran obsequiats amb un exemplar de la guia).
Data: 

Dimarts 18 oct

Hora: 

20:00

Organitzador: 
Col·legi de Pedagogs de Catalunya i Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya
Correu electrònic de l'organitzador: 
formacio@pedagogs.cat