Taula rodona: “La visió de gènere en l’àmbit de la cooperació i els mitjans de comunicació”

Dona al Nepal. Font: World Bank Photo Collection, Flickr
Barcelona
Dijous, 17/11/2016

Adreçada a periodistes i a la ciutadania en general, s’analitzarà com incorporen els mitjans la perspectiva de gènere i es veuran els resultats d’un projecte de la Creu Roja a Nicaragua.

La visió de gènere en l’àmbit de la cooperació i els mitjans de comunicació centren una Taula Rodona de la Creu Roja a Catalunya, dirigida a periodistes i a la ciutadania en general. Moderada per Ramon Jané, director de cooperació internacional de la Creu Roja a Catalunya i coordinador provincial de l’entitat, es dividirà en dues parts.

En primer lloc, Bàrbara Díaz, tècnica de projectes de cooperació internacional i doctora en dret, especialitzada en estudis internacionals, explicarà els resultats del projecte “Augment de la participació democràtica del col·lectiu de dones líders de la comunitat indígena de Sutiaba”, que la Creu Roja a Nicaragua ha realitzat en col·laboració amb la Creu Roja a Catalunya des de setembre de 2015.

En la segona part, es farà una anàlisi del tractament de la violència masclista als mitjans de comunicació catalans, a més d’altres aspectes relacionats amb la perspectiva de gènere en les informacions periodístiques. Aquesta part del taller anirà a càrrec de Marta Corcoy, professora de Periodisme de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i investigadora en comunicació i gènere. També forma part de la Junta de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC) i és coautora de la publicació periòdica de l’ADPC “Impacte de les recomanacions sobre el Tractament de la Violència Masclista als Mitjans de Comunicació”.

La xerrada tindrà lloc dijous vinent, 17 de novembre, a les 19 h a l’FNAC L’Illa (Av. Diagonal, 549). Aquesta xerrada s’emmarca en un cicle d’activitats socials i culturals que la Creu Roja i FNAC organitzen conjuntament aquest mes de novembre.

Data: 

Dijous 17 nov

Hora: 

19:00

Correu electrònic Organitzador: 
irene.peiro@creuroja.org
Organitzador: 
Creu Roja Catalunya