Taula rodona: ‘Violència a les portes d’Europa. Militarització, murs i el negoci de les fronteres europees’

L’objectiu és obrir un debat per abordar diferents aspectes al voltant de la construcció de l’Europa fortalesa. Font: Unsplash.
Barcelona
Dijous, 28/03/2019

El 28 de març, Centre Delàs d’Estudis per la Pau organitza la sessió a l'espai Avinyó, Barcelona.

El proper dijous 28 de març a les 20.30 h, Centre Delàs d’Estudis per la Pau, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, organitza la taula rodona ‘Violència a les portes d’Europa. Militarització, murs i el negoci de les fronteres europees’.

L’acte acollirà la presentació pública de l’informe del Centre Delàs ‘Aixecant murs. Polítiques de la por i secularització en la Unió Europea’.

L’objectiu és obrir un debat per abordar diferents aspectes al voltant de la construcció de l’Europa fortalesa, com l’estratègia europea de seguretat i defensa, el negoci de la militarització de les fronteres i la violència i la vulneració dels drets de les persones migrants i refugiades a les portes d’Europa que se’n deriva.

El debat compta amb la participació de Pere Brunet, investigador del Centre Delàs i coautor de l’informe, Chris Jones, investigador de Statewatch i col·laborador de la Transnational Institute (TNI), Sara Prestianni, periodista i fotògrafa coordinadora del projecte Externalisation Policies Watch d'ARCI, Felip Daza, codirector i investigador de l’Institut Internacional per a l’Acció No Violenta (NOVACT) i Sara Cuentas, periodista i activista feminista descolonial de la Red de Migración, Género y Desarrollo.

La taula està moderada per Mónica Vargas, investigadora del TNI i coordinadora de la campanya global per desmantellar el poder corporatiu.

Data: 

Dijous 28 març

Hora: 

20:30

Correu electrònic Organitzador: 
aandreu@centredelas.org
Organitzador: 
Centre Delàs d'Estudis per la Pau