Formació: 'Tecnologies: conflictes, fronteres i control social'

 Font:
Dilluns, 20/03/2023 fins Dilluns, 27/03/2023
(En línia)

Curs en línia per pensar com les noves tecnologies afecten en els diferents punts de la ruta migratòria.

Els dies 20, 22 i 27 de març, NOVACT i Fundació Autònoma Solidària, juntament amb La Fede, organitzem la formació en línia 'Tecnologies: conflictes, fronteres i control social'. L’objectiu és pensar críticament com les noves tecnologies afecten en els diferents punts de la ruta migratòria d’una persona que deixa el seu país d’origen al Mashreq i es dirigeix cap a Catalunya.

Per poder-hi assistir cal inscripció prèvia.

Aquesta formació es dividirà en tres sessions:

1. País d'origen (20 de març de 15.30h a 17h): Observarem quin paper juguen les armes i la intel·ligència artificial per alimentar el negoci de la guerra, i entendrem l’impacte de les noves tecnologies en el sector de la cooperació i de la ajuda humanitària de la mà de Pere Brunet, investigador del Centre Delàs i Sarah Spencer, investigadora en IA, polítiques públiques i cooperació ​​​​​​.

2. Fronteres (22 de març de 15.30h a 17h): Ens endinsarem en el concepte de 'fronteres intel·ligents' i entendrem el marc legislatiu a nivell europeu (IA act) de la mà de Chris Jones, director d’State Watch. Seguidament, aterrarem el concepte de fronteres intel·ligents a l’estat espanyol i parlarem d’algunes tecnologies concretes de control fronterer gràcies a José Bautista, periodista d’investigació de porCausa.

3. País d'arribada (27 de març de 15.30h a 17h): Entendrem com les tecnologies afecten a les persones migrants i/o racialitzades als països europeus. Gràcies a Ana Valdivia, professora i investigadora d’Oxford Internet Institute, advertirem de com la discriminació algorítmica afavoreix el control social. Finalment, Luce Prignano, cofundadora d’Heurística i investigadora de l’UBICS, parlarà sobre com les xarxes socials i els seus algoritmes, augmenten el discurs de l’odi.

Data: 

Dilluns 20 març

Hora: 

15:30

Organitzador: 
NOVACT
Correu electrònic de l'organitzador: 
nuria@novact.org