Tertúlia: “Mèxic: periodisme sota amenaça”

Martín Durán és un periodista mexicà amenaçat pel Càrtel de Sinaloa. Font: ICIP
Barcelona
Dimarts, 19/12/2017

L’ICIP organitza una trobada amb el periodista mexicà Martín Durán Romero per parlar sobre com afecta la violència en el desenvolupament de la professió periodística.

L’ Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) ha organitzat la tertúlia “Mèxic: periodisme sota amenaça”, una trobada amb el periodista mexicà Martín Durán Romero per abordar com la violència al país pot afectar el correcte desenvolupament de la professió del periodisme.

L’acte consistirà en una conversa amb el periodista de Sinaloa, que està temporalment acollit a Catalunya amb el programa refugi de la Taula per Mèxic. Durán ha rebut amenaces per part del Càrtel de Sinaloa, fet que el va portar a Catalunya. Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, l’acte posarà en relleu la mort d’onze reporters a Mèxic des de principi d’any

L’organisme que protegeix Durán és el Mecanisme de Protecció per a Persones Defensores de Drets Humans i Periodistes creat pel Govern mexicà a instàncies de l’ONU. L’acte se celebrarà el dimarts 19 de desembre de 2017 a les 18:30h a la Biblioteca de l’ICIP. L’entrada és lliure.

Data: 

Dimarts 19 des

Hora: 

18:30

Organitzador: 
ICIP
Correu electrònic de l'organitzador: 
icip@gencat.cat