Jornades 'Trastorns de l'aprenentatge'

 Font:
Sant Joan Despí
Dilluns, 19/01/2015 fins Dilluns, 20/04/2015

Implicació del binomi ESCOLA – FAMÍLIA: el treball conjunt aporta millors solucions i intervencions, alhora que menys conflictes. Aquestes Jornades pretenen obrir el debat, trobar punts convergents i plantejar noves solucions.

Programació i professionals:

 1. Què entenem per dificultats d’aprenentatge? Repercussió en l’adquisició de coneixements, repercussió familiar i social. 19 de gener. Maria Pàrraga. Mestra i Pedagoga. Presidenta de la Fundació Pedagògica El Brot.
 2. Importància de l’educació en l’etapa infantil. 26 de gener. Alícia Prats. Psicopedagoga. Coordinadora de l’Escola de pares.
 3. Necessitat de fer un diagnòstic. Rebuig a les etiquetes? 2 de febrer. Xavier López. Psicòleg escolar a l’Escola El Brot. Director de l’ensenyament reglat d’ ICARTH.
 4. Habilitats psicomotores. 9 de febrer. Carmen de la Cruz. Terapeuta i instructora de BRMT. Terapeuta de Neurodesenvolupament Motriu a Centro de Orientación, Reeducación, Aprendizaje y Tecnología (C.O.R.A.T) i a l’escola BrotMadrid de la Fundación Aprender. Ponència en castellà.
 5. Problemes del llenguatge. 23 de febrer. Dislàlia Disgrafia Disfàsia Disortografia Dislèxia Elena Aloy. Llicenciada en Pedagogia i logopeda. Directora de l’Escola El Brot.
 6. La dificultat d’escriure a mà. 2 de març. Pilar Mèlich. Grafòloga. Educadora i reeducadora de l’escriptura.
 7. La discalcúlia. 9 de març. José Andrés Lloret. Pedagog especialista en el llenguatge de les matemàtiques. Ponència en castellà.
 8. L’atenció. Estimulació. Motivació. Escolta. Trastorn. Stress. 16 de març. Maria Pàrraga.
 9. Abordatge emocional del TDAH: família i escola. 23 de març. Elena O’Callaghan. Mestra, llicenciada en Filologia catalana i en Filosofia i Ciències de l’Educació. Presidenta de TDAH de Catalunya. Coach especialitzada en coaching educatiu i de suport al TDAH.
 10. Visió i audició. Veure/Mirar Escoltar /Sentir. 13 d’abril. Roser Villena. Diplomada en òptica i optometria. Especialista en Optometria Neurocognitiva i Presidenta de l’ACOTV (Associació Catalana d’Optometria i Teràpia Visual). Maria Pàrraga.
 11. Tots som protagonistes! Pares, Mestres, avis, veïns, amics… i tots som diferents! 20 d’abril. Taula rodona. Coordina Maria Pàrraga.

Dirigit a: pares, mares, mestres i educadors

Inici: 19 de gener fins 20 d’abril de 2015

Horari: Dilluns de 17:30 a 19:30 h Duració: 22 hores

Preu segons modalitat:

Curs sencer 240€.

Preu per xerrada 24€.

Inscripció a 4 o més sessions, preu per xerrada 22€.

Data límit d’inscripció: 13 de gener de 2015

*Consulta’ns pel reconeixement d’estadis de formació docent.

Data: 

Dilluns 19 gen

Hora: 

17:30

Organitzador: 
Fundació Pedagògica El Brot
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@icarth.es