Ullal. Festival de Fotografia Incisiva

Festival Ullal
Barcelona
Dijous, 12/05/2022 fins Dissabte, 28/05/2022

Primera edició d'aquest festival transfeminista de fotografia que mossega la realitat des de les lluites de base, pràctiques de resistència i cossos dissidents.

L'esdeveniment, que se celebra a Can Batlló a Barcelona del 12 al 14 de maig amb una exposició col·lectiva oberta al públic fins al 28 de maig, inclou també un acte central, una festa o kafeta i un programa d'activitats i xerrades.

El festival neix de la necessitat de generar espais creatius que posin en qüestió els rols assignats pels mitjans de comunicació i els relats institucionals en un món global carregat d'imatges fugaces i efímeres. Sorgeix arran de la unió de diferents col·lectives de moviments transfeministes, antiracistes de suport mutu i artístics, que creuen en el potencial polític i transformador de les imatges amb l'objectiu de fomentar un espai de pensament crític i de trobada entre individualitats, col·lectives i lluites de Barcelona, generant un espai on teixir xarxes i aliances.

La motivació de festival Ullal és l'okupació de l'imaginari dominant i posar el focus en les accions col·lectives i socials a través d'accions quotidianes de resistència per tal d'aconseguir una alternativa de vida més sostenible i justa. El festival vol incidir, des de la pràctica fotogràfica, en la realitat d'aquelles persones, col·lectius i esdeveniments, que sovint són exclosos tant del camp de visió hegemònic com de la producció d'imatges.

Amb aquesta idea de col·lectivitzar un espai de pensament i trobada a través de les imatges, Ullal no estableix un sistema de guanyadors ni premis, sinó que les fotografies seleccionades participaran en l'exposició del festival, que durarà des del 12 fins al 28 de maig. És possible la realització d'exposicions itinerants per diferents espais de Barcelona.

En aquest manual pots descobrir informació sobre el projecte, les categories de què consta, consells i recomanacions a tenir en compte per participar així com idees per esquivar la censura i altres situacions legals o repressives.

Si fas servir la fotografia com a mitjà d'expressió i vols participar-hi, seran valorades les perspectives i les produccions artístiques transfeministes generades a partir d'una mirada que no sigui homes cis, blancs i heterosexuals. Poden participar-hi persones fotògrafes, col·lectius i equips artístics de qualsevol edat, de tots els nivells (professionals o no).

Data: 

Dijous 12 Maig

Hora: 

18:00

Organitzador: 
Ullal
Correu electrònic de l'organitzador: 
ullal@riseup.net