Ultra Clean Marathon, de Sant Cugat a les platges de Barcelona

La darrera marató de l'Ultra Clean Marathón se celebra a Barcelona dissabte 19 de maig
Divendres, 18/05/2018

La setena i última marató de l'Ultra Clean Marathon se celebra dissabte 19 de maig amb sortida des de Sant Cugat del Vallès i arribada a les platges de Barcelona.

L'Ultra Clean Marathon és un gran repte esportiu i ambiental que es celebrarà del 13 al 19 de maig a Catalunya.

Durant 7 dies l’Albert Bosch i la Nicole Ribera, 2 esportistes compromesos amb el medi ambient, correran 7 maratons amb l’objectiu de recollir el màxim de residus, descobrint entorns de gran valor de casa nostra i conscienciant sobre la responsabilitat i la cura dels entorns naturals. En aquesta etapa, al ser l’última etapa de l’Ultra Clean Marathon, s’han organitzat diverses activitats paral·leles durant tot el matí a les quals podeu participar.

El Parc Natural de Collserola és un dels principals pulmons verds de Barcelona. Diverses entitats treballen per fer compatible els seus usos i aprofitaments agrícoles amb la protecció de l’espai. La Casa de l’Aigua de la Trinitat Nova és una antiga estació de bombeig d’aigua del riu Besòs que actualment acull actes relacionats amb el medi ambient. A la ciutat de Barcelona diversos projectes tenen per objectiu afavorir la biodiversitat i els processos naturals a fi de tenir uns ecosistemes més equilibrats i resilients; una de les formes d’assolir-ho és a través de la custòdia urbana.

L'Etapa 7 finalitza a la Platja de Somorrostro, a l'Espigó del Gas, davant el Centre de la Platja, que col·labora juntament amb altres equipaments ambientals, i hi haurà activitats i tallers gratuïts per a tothom.

- Neteges de fons marí a l'Espigó de San Martí, Bac de Roda, Llevant i del Gas, amb les entitats CEGUB, Vanas Dive, CIB i SUBMON.

- Itinerari "El que ens porten les onades" per la Fans de La Fàbrica del SolLa Fábrica del Sol.
Aquesta activitat consistirà en fer un mostreig per la sorra de la platja per descobrir quins animals o restes (naturals o artificials) ens porta el mar. A partir del que trobem, deduirem l’estat ecològic del litoral, i a què es deu aquesta situació i com podem revertir-la.

- El Laboratori de la Platja: situat a l'Espigò del gas, no cal reserva prèvia.
- Taller de mostreig plàstic 0: situat a l'Espigò del gas, no cal reserva prèvia.

- Blues a les onades amb Blue Move BCN!
Classe oberta de Blues amb Gem i Jordi a càrrec de Blue Move BCN! Actuació dels Blues Shouters i The Blues Shakers!t

- Netegem el mar, per infants de 2 a 5 anys, per Espai Lúdic Ambiental per a Famílies LaLudo - Parc de la Ciutadella : Convidem als infants a recollir la brossa que es poden trobar al mar simulant un joc de pesca amb uns cubells i unes xarxes caçapapallones. Un cop recuperada la brossa de l’aigua, majoritàriament envasos, farem dues coses. Primer, classificarem els residus als contenidors corresponents (verd, blau, groc) .Després, per tal de fomentar l’economia circular i el reaprofitament de materials, els envasos recuperats de l’aigua es convertiran en recipients on hi sembrarem una llavor d’enciam que ens portarem cap a casa.
Situat davant el Centre de la Platja, no cal reserva prèvia

- Construïm un piano electrònic amb residus del mar, per l'Ateneu de Fabricació de la Fàbrica del Sol. Entre tots els participants, i amb els residus que anem extraient del mar i un microcontrolador makey makey construirem un piano electrònic amb el qual, al final del matí, podrem tocar les nostres peces musicals.
Inscripció prèvia a l'Ateneu de la Fàbrica del Sol.

- Inflable de l'Agència de Residus

Us recomanem que consulteu el programa d’aquesta etapa amb els horaris previstos.

Cada etapa té un total de 42 km. S'estableixen uns trams específics perquè les persones participants puguin triar la distància que volen fer; i tots estan calculats per arribar a la meta final de l'etapa junts des d'un punt concret d'entrada: 10 km, 5 km, 1 km.

Les inscripcions són gratuïtes a través de la pàgina de l'Ultra Clean Marathon.

Data: 

Divendres 18 Maig

Hora: 

06:30

Organitzador: 
Ultra Clean Marathon
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@ultracleanmarathon.cat