Vaga mundial pel Clima

Persones participant en un acte de reivindicació contra el canvi climàtic. Font: Fridays For Future Barcelona
Barcelona
Divendres, 23/09/2022

El 23 de setembre se celebra aquest acte internacional arreu del món amb l'objectiu d'exigir a la classe dirigent a escala mundial que treballi per a les comunitats més afectades per l'emergència climàtica.

Amb el lema de #PeopleNotProfit (les persones abans que el benefici), l'organització internacional Fridays For Future ha convocat, un cop més, una multitudinària vaga mundial, el divendres 23 de setembre, per lluitar per la justícia climàtica i reivindicar el desenvolupament els processos reparadors, amb l'objectiu final d'aconseguir que el poder polític torni al poble.

Segons l'organització, el capitalisme i el patriarcat són els responsables de la destrucció dels ecosistemes i pobles del Sud Global. Tota la ciutat de Barcelona s'uneix a aquesta aturada i reivindicació de la situació d'emergència climàtica a la qual estem sotmesos.

Cal erradicar l'abús de poder, ja que és el principal motor de la crisi climàtica. La descolonització i les reparacions climàtiques, segons Fridays For Future, són les accions que cal emprendre per revertir aquesta situació. L'objectiu del moviment és construir un sistema on es prioritzin les persones, per sobre de qualsevol benefici econòmic. És per aquest motiu que organitzen aquesta crida a la ciutadania, perquè el 23 de setembre tothom qui tingui un compromís amb la causa lluiti per l'emergència climàtica i per la mobilització solidària i social dels líders mundials.

Data: 

Divendres 23 set

Hora: 

07:00

Organitzador: 
Fridays For Future
Correu electrònic de l'organitzador: 
contacte@fridaysforfuturebcn.cat