VI Jornada sobre les persones ostomitzades

Infermer ostomaterapeuta realitza el marcatge per a una ostomia. Font: Banc d'Imatges Infermeres, Flickr
Sant Joan Despí
Dilluns, 07/10/2019

La Fundació Oncolliga i l’Associació Catalana d’Ostomitzats centraran la sessió en la resiliència a l’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi.

La Fundació Oncolliga i l’Associació Catalana d’Ostomitzats (ACO) han organitzat la sisena edició de la Jornada sobre les persones ostomitzades, aquelles que han sigut operades per tenir un orifici a l’abdomen i donar sortida a l’orina i els fems. L’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi serà l’espai per compartir experiències de familiars i professionals sanitaris i parlar de les necessitats, inquietuds i del dia a dia de les persones que han patit una ostomia.

La jornada es dividirà en quatre parts. Després de la benvinguda institucional a càrrec de Neus Cols, presidenta de l’ACO, i d’Anna Ferret, directora d’Infermeria Hospital Transversal del Consorci Sanitari Integral, serà el moment de la ponència inaugural. L’estomaterapeuta i cofundadora d’ACO, Montserrat Tegido, serà l’encarregada d’explicar els 25 anys d’història de l’entitat donant suport als i les ostomitzades.

Abans de la pausa, hi haurà la Taula Rodona ‘Quan un estoma és la millor alternativa’ amb diferents testimonis i professionals. A la represa, serà el moment d’un altre col·loqui, en aquest cas, sota el títol ‘Resiliència i ostomia: reprenent la vida’, on s’abordaran les problemàtiques associades a aquesta intervenció. L’acte, de caràcter gratuït, finalitzarà amb una xerrada sobre música i benestar. La data de celebració serà el 7 d’octubre de 10 a 13.45h i cal fer inscripció prèvia enviant un correu a oncolliga@oncolliga.cat

Data: 

Dilluns 07 oct

Hora: 

10:00

Organitzador: 
Associació Catalana d'Ostomitzats
Correu electrònic de l'organitzador: 
aco@oncolliga.cat