VIII Curs de Filosofia per la Pau ‘Democràcia: reptes i amenaces’

Aquesta vuitena edició està dedicada al debat sobre el ressorgiment d’amenaces vers els sistemes democràtics vigents. Font: Unsplash.
Santa Coloma de Gramenet
Dilluns, 04/03/2019

El 4 de març, la Lliga dels Drets dels Pobles organitza la formació a Mas Fonollar, Santa Coloma de Gramenet.

El proper dilluns 4 de març a les 19.00 h, la Lliga dels Drets dels Pobles, juntament amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet organitza el VIII Curs de Filosofia per la Pau ‘Democràcia: reptes i amenaces.

Aquesta vuitena edició està dedicada al debat sobre el ressorgiment d’amenaces vers els sistemes democràtics vigents.

Algunes de les amenaces són la irrupció d’una extrema dreta sense careta, xenòfoba i misògina, el populisme, la desafecció política de la societat que s’expressa a través de les xarxes socials, saturades de fake news i la postveritat als mitjans.

El curs també abordarà conceptes clau com l’ètica, la confiança i els reptes que els nous escenaris globals i locals plantegen davant els riscos de regressió social, respecte els nostres drets i llibertats.

El 4 de març, es presentarà el cicle i es tractaran els nous populismes i l’ultradreta, l’11 de març, la democràcia i l’economia social i solidària, el 18 de març, la responsabilitat pel comú, el 25 de març, la immigració, la diversitat i la democràcia, l’1 d’abril, la post veritat als mitjans de comunicació i la democràcia i el 8 d’abril, les desigualtats socials en les democràcies contemporànies.

Les sessions aniran a càrrec de diferents ponents, com Ernesto Pascual, professor de ciència política a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Milagros Pérez, periodista del diari El País, Margarita León, professora de ciència política a la UAB i Jordi Garcia, cooperativista i expert en economia social i solidària.

Per realitzar el curs, cal enviar un correu a l’adreça electrònica cooperacio@gramenet.cat.

Data: 

Dilluns 04 març

Hora: 

19:00

Organitzador: 
La Lliga dels Drets dels Pobles
Correu electrònic de l'organitzador: 
cooperacio@gramenet.cat