Violències masclistes i empoderament econòmic

Jornada violències masclistes i empoderament econòmic
Barcelona
Dijous, 16/11/2017

La Fundació Surt organitza una jornada amb l’objectiu de fer visible el paper clau de l’empoderament econòmic en els processos de recuperació de les dones que han viscut violència masclista en l’àmbit de la parella.

La Fundació Surt organitza la jornada “Violències masclistes i empoderament econòmic“, en el marc del projecte europeu WE GO!, amb l’objectiu de fer visible el paper clau de l’empoderament econòmic en els processos de recuperació de les dones que han viscut violència masclista en l’àmbit de la parella.

“Cal situar-lo com a prioritat pol ítica”, apunta Laura Sales, responsable de la línia de recerca de Surt. “Recuperar la figura de la insertora laboral i promoure itineraris d’inserció individualitzats que tinguin en compte les especificitats de les dones en situacions de violència, són algunes de les necessitats detectades”, detalla.

Tot i ser imprescindibles en el procés de recuperació i per fer efectiu el dret a l’autonomia econòmica, actualment, les accions d’inserció laboral i foment de l’emprenedoria són la pota més dèbil dels programes de suport a les supervivents de violència masclista en la parella. La jornada vol compartir bones pràctiques de treball i idees per donar resposta a la necessitat de millora.

“La incorporació al món laboral o formatiu (si no hi és ja) pot contribuir substancialment a la recuperació perquè permet a la dona ampliar la seva capacitat objectiva i subjectiva d’autonomia i, per tant, d’agència”, remarca Gemma Altell, directora tècnica de Surt.

L’acte se celebrarà el 16 de novembre al Centre Cívic Pati Llimona (sala de conferències), en el marc de les accions entorn al 25-N, dia internacional contra la violència masclista.

Per participar-hi, cal inscriure's.

Data: 

Dijous 16 nov

Hora: 

09:30

Correu electrònic Organitzador: 
surt@surt.org
Organitzador: 
Fundació Surt