Webinar: ‘Estem reparant el dany? Justícia i pràctiques restauratives en l’abordatge de casos d’odi i discriminació’

L’objectiu és veure com es pot millorar l'acompanyament que s’està oferint a les víctimes d'incidents i delictes d'odi i discriminació. Font: Unsplash.
Dimarts, 09/03/2021 fins Dimarts, 16/03/2021
(En línia)

El 9 i 16 de març, l’Institut de Drets Humans de Catalunya organitza les jornades en línia.

El proper dimarts 9 i 16 de març, l’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) i SOS Racisme organitzen el webinar ‘Estem reparant el dany? Justícia i pràctiques restauratives en l’abordatge de casos d’odi i discriminació’.

L’objectiu d’aquestes dues jornades de reflexió és veure com es pot millorar l'acompanyament que s’està oferint a les víctimes d'incidents i delictes d'odi i discriminació, amb les eines i mecanismes de la justícia restaurativa.

En la primera sessió, es parlarà de justícia i pràctiques restauratives, introduint-les com a model de justícia, enfocament de treball i eines d'intervenció, així com de les aplicacions pràctiques que hi ha a Europa davant de delictes d'odi i discriminació, sobretot, però no només, en relació al col·lectiu LGTBQI, i de l'experiència a Catalunya.

En la segona jornada, es presentarà l'informe sobre l'acompanyament ofert pels serveis d'entitats i administracions a víctimes d'incidents i delictes d'odi i discriminació a Barcelona. Es posarà el focus en com s'aborda la reparació del dany, i es reflexionarà de la mà d'entitats que treballen en l'acompanyament a víctimes d'odi i discriminació sobre què funciona i què es pot millorar.

Per participar a les sessions, cal accedir a través de l’enllaç.

Data: 

Dimarts 09 març

Hora: 

18:00

Organitzador: 
IDHC
Correu electrònic de l'organitzador: 
institut@idhc.org