Xerrades informatives sobre les Brigades de Solidaritat 2018

Brigades de Solidaritat 2018
Barcelona
Dijous, 01/02/2018 fins Dimarts, 24/04/2018

Ja està oberta la convocatòria per inscriure's a les Brigades de Solidaritat 2018.

L’Associació Catalana per la Pau i la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO organitzen conjuntament cada estiu les Brigades de Solidaritat, un compromís de caràcter voluntari que té com a objectiu proporcionar una visió més completa de la realitat que envolta els països del Sud, a partir d’una experiència que inclou la reflexió, l’anàlisi dels problemes i el seu coneixement directe per boca de les comunitats locals.

Aquest any són quatre els països de destinació: Colòmbia, Palestina, R.D. Congo i Mèxic.

Colòmbia

En un moment d’especial rellevància històrica i social per al país, els integrants de la Brigada es reuniran amb les principals organitzacions sindicals i de defensa dels drets humans, i també visitaran diferents comunitats de base camperola, que es troben entre les més afectades pel conflicte armat.

Palestina

De la mà de Palestinian Farmers Union, les dues Brigades (una el juliol i l’altra, l’agost) coneixeran la feina de les cooperatives agrícoles de Salfeet, Jericho, Ramallah i Tulkarem, imprescindibles per a la resistència davant l’ocupació israeliana.

R.D. Congo

Aquí la Brigada anirà acompanyada de l’organització local Etoile du Sud, que lluita per assegurar el dret a la salut de la població i, especialment, les dones, mitjançant la formació, el treball en xarxa i la construcció d’un moviment a nivell nacional pel Dret a la Salut.

Mèxic

L’Observatori de Drets Humans dels Pobles i l’Assemblea dels Pobles acolliran la Brigada a Oaxaca, per conèixer de primera mà el seu treball en defensa del territori, de l’educació pública gratuïta i dels drets humans. Coneixerà diferents comunitats indígenes que han estat agredides per grups paramilitars.

Com participar-hi?

Entre els mesos de febrer i abril s’organitzen diferents xerrades informatives, durant les quals es detallaran tots els requisits formals necessaris per formar part d’una Brigada:

  • Dijous 1 de febrer a les 19h
  • Dimarts 20, de febrer a les 19h
  • Dijous, 14 de març a les 19h
  • Divendres, 6 d abril a les 19h
  • Dimarts, 24 d’abril a les 19h

Les persones interessades, una vegada hagin assistit a una d’aquestes xerrades, podran omplir el formulari d’inscripció per fer una primera entrevista. A finals d’abril es formaran les Brigades, els membres de les quals hauran d’assistir obligatòriament a un cap de setmana de formació.

En aquest enllaç, trobaràs tota la informació relativa a les xerrades informatives i al procés d’inscripció

Data: 

Dijous 01 febr

Hora: 

19:00

Organitzador: 
Associació Catalana per la Pau i Fundació Pau i Solidaritat CCOO
Correu electrònic de l'organitzador: 
brigades@estiudesolidaritat.cat