XI Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer - Menja sa i mou-te

 Font:
Divendres, 30/09/2022 fins Divendres, 07/10/2022

Amb el lema 'Menja sa i mou-te' la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) organitza la XI edició de la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer (SECAPC) del 30 de setembre al 7 d'octubre.

L’objectiu és sensibilitzar la població per adoptar estils de vida saludables d’acord amb les recomanacions del Codi Europeu contra el Càncer per prevenir la malaltia. La campanya de la SECAPC posa l’èmfasi en tres aspectes:

  • Alimentació saludable per a totes les edats
  • Mantenir sempre un pes saludable
  • Activitat física diària per a infants i adults

La convocatòria pretén difondre dues recomanacions bàsiques per a la prevenció del càncer, que són a l’abast de tothom. D’una banda, la ingesta diària de cinc peces de fruita i verdures, com a mínim, i, de l’altra, la realització d’exercici físic moderat en la vida diària.

Activitats #menjasaimoute22

La campanya #menjasaimoute22 combina tota una sèrie d’activitats online i presencials. D’una banda, des del 30 de setembre al 7 d’octubre tindran lloc arreu del territori català diversos tallers d’alimentació saludable impartits per nutricionistes i dietistes col·legiats. De l’altra, des de la FECEC es difondran tot una sèrie de consells bàsics per a la prevenció de la malaltia, relacionats amb com alimentar-se de manera saludable i amb quin tipus d’activitat física moderada podem fer en la nostra vida diària per reduir el risc de patir càncer.

Així mateix, també tindran lloc dos webinars online molt interessants adreçats a pares i mares. El primer serà divendres 30 de setembre, per encetar la XI Setmana Catalana de Prevenció del Càncer: 'Hay vida después del brócoli. ¿Qué comen los niños', a càrrec de Juan Llorca, xef i formador en educación d’alimentació infantil. El xef aconsellerà els pares i mares sobre quin tipus d’alimentació saludable poden donar als seus fills i oferirà suggeriments perquè els més petits gaudeixin d’aquests àpats. El segon webinar tindrà lloc dimecres 5 d’octubre: '¡Siempre puedes moverte!', a càrrec d’Enrique Pérez, expert en Pediatria i Medicina Esportiva, qui ens explicarà la importància de l’activitat física en nens de 3 a 12 anys i com poden minimitzar el seu sedentarisme.

‘L'Hort d’en Marçal’, fruita saludable per a nens i nenes

L’activitat infantil “L’Hort d’en Marçal” arribarà a les escoles catalanes per animar els infants d’entre 5 i 7 anys a menjar fruita. Mitjançant un vídeo, els més petits treballaran a les aules les propietats de la fruita i elaboraran unes broquetes de fruita que podran després menjar-se. L’objectiu és ajudar-los a desenvolupar un estil d’alimentació saludable que els acompanyi tota la vida. Un equip de voluntaris i voluntàries de la FECEC col·laboraran en aquestes activitats, que tenen el suport de Supermercats Caprabo, encarregats de la donació de la fruita pels tallers.

La XI Setmana Catalana de Prevenció del Càncer compta amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Lleida, Dipsalut de la Diputació de Girona, Novartis i Supermercats Caprabo.

Data: 

Divendres 30 set

Hora: 

09:00

Organitzador: 
Federació Catalana d'Entitats contra el Càncer
Correu electrònic de l'organitzador: 
federacio@juntscontraelcancer.cat