XIII Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya

Selecció del cartell de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya 2019
Barcelona
Dijous, 07/11/2019 fins Diumenge, 17/11/2019

Del 7 al 17 de novembre, la Mostra obre una finestra als cinemes àrabs a Catalunya i trenca amb els estereotips de la mirada occidental sobre Orient.

Organitzada per l'ONG Sodepau, aquest 2019 arribarà a la 13ena edició de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya a Barcelona. Del 7 al 17 de novembre, la Filmoteca de Catalunya, l'Ágora Juan Andrés Benítez i l'Espai Contrabandos acolliran la projecció de 14 cintes que retraten les realitats del Món Àrab, en la seva riquesa i diversitat.

El Marroc, Tunísia, Palestina, Sudan, Síria, Iraq, Egipte, Algèria o el Kurdistan són localitzacions dels rodatges de la programació que, retraten històries de superació, lluita, revolta, eliminació de drets, violència i esperança. La cita audiovisual fa de caixa de ressonància dels anhels, preocupacions, contradiccions i conflictes que travessen els pobles del mediterrani.

Dijous, 7 de novembre, a les 20h, la Mostra s'inaugurarà amb la projecció d'una pel·lícula marroquina que la Filmoteca ha retrobat després de més de quaranta anys: 'D'alguns esdeveniments sense importància' (Mustafa Derkaoui). La cinta narra com un equip de cineastes pregunta a la gent d’un barri obrer de Casablanca sobre la seva relació amb el cinema marroquí, fins que un esdeveniment canvia el rumb del seu projecte.

La mostra també acollirà dues sessions de debat, 'Els aperitius de la Mostra': una, el 10 de novembre a les 11 h, 'Desapareguts al Mediterrani', per reflexionar sobre els desapareguts en el procés de migració; i l'altra, el 16 de novembre a les 11 h, 'Quan els carrers del Caire s'inflamen', on es podrà conversar amb Ahmed Ali, exmilitant del moviment 6 d’Abril, membre de l’International Commission of Rights and Freedoms i represaliat pel règim d’Al-Sisi; i Marc Almodóvar, periodista, realitzador i autor del llibre Egipte rere la barricada. Revolució i contrarevolució més enllà de Tahrir.

Pots consultar el programa 2019 de projeccions aquí.

Data: 

Dijous 07 nov

Hora: 

20:00

Correu electrònic Organitzador: 
sodepau sodepau.org
Organitzador: 
Ong Sodepau