1 bus = 50 cotxes

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

1 bus = 50 cotxes

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

60 voluntaris fan possible una demostració de capacitat del transport públic a l'Hospitalet de Llobregat, per afavorir un trànsit més fluid. Ja ho sabem, però ho apliquem en el nostre dia a dia?

Fa temps que aquest tipus de demostracions es realitzen a diverses ciutats del món per fer pedagogia sobre la importància dels transports públics en la descongestió del trànsit urbà. Estrasburg, Barcelona, Münster, Badalona o Sabadell ja han realitzat demostracions similars.

En el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, el passat 22 de setembre es va organitzar a l’Hospitalet de Llobregat, la segona ciutat catalana en habitants i ús del transport públic. La demostració ha estat organitzada conjuntament per l'Ajuntament de l'Hospitalet, l'operador del bus urbà de la ciutat, Baixbus, i l'Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP).

Es tractava de comparar l'espai consumit per la mobilitat de 60 persones segons si es desplacen en cotxe o en autobús, amb l’objectiu de posar en valor el paper del transport públic urbà a la ciutat.

En definitiva, un fet molt conegut per tothom però que és un nou convit per aplicar-ho en la nostra mobilitat diària.

Trànsit més fluid i menys emissions, però també menys cost i menys temps?

A més d’aquest exercici visual de mobilitat sostenible, dins la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, la PTP també ha organitzat diverses Curses de Transport, en el que hi han participat més de 130 voluntaris.

Es tracta d'una comparativa cívica de cost econòmic, impacte ambiental i temps de viatge especialment entre el cotxe i el transport públic, a l''àrea de Girona, l'àrea de Lleida, al Camp de Tarragona i a la Regió Metropolitana de Barcelona.

Els participants han permès descobrir que, per exemple, a Lleida el transport públic, la bicicleta i el vehicle elèctric surten més a compte per accedir a la capital que el cotxe privat i que a Tarragona millora la competitivitat dels transports més sostenibles.

Més informació al web de l'Associació de Promoció del Transport Públic (PTP).

Afegeix un comentari nou