10 eines web i app per estalviar diners i energia a casa

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

10 eines web i app per estalviar diners i energia a casa

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

Ecoserveis ha fet una relació de recursos que poden ser útils per optimitzar el consum domèstic ja sigui escollint bé els electrodomèstics, optimitzant la climatització o fent un diagnòstic profund del nostre habitatge.

Algunes d'aquestes eines han estat elaborades per entitats catalanes o de l'Estat espanyol.

1. ecoGator

Neveres, rentadores, televisors i petits electrodomèstics gasten gran part de l'energia que consumim a casa. Una nevera classificada energèticament com A consumeix al voltant d'un 60% més d'electricitat que una classificat com A +++. La decisió sobre l’electrodomèstic a escollir no és fàcil. L'aplicació gratuïta ecoGator, assessora els consumidors amb una funció d'assistent de compres.

2. Llareficient

L'Àrea Metropolitana de Barcelona disposa de Llareficient, una guia interactiva que conté una llarga llista consells per estalviar energia.

3. Calculadora d'estalvi d'aigua i calefacció

Amb la calculadora de Quenergia es pot obtenir un càlcul aproximat sobre l'estalvi en climatització i aigua calenta sanitària. D'aquesta manera podem obtenir una sèrie de dades sobre les característiques de l'habitatge i optimitzar l'ús de l'energia a la llar.

4. Electrocalculator

Electrocalculator, una manera senzilla de saber la despesa que representa cada aparell elèctric. Introduint el preu del quilowatt per hora que ens cobra la comercialitzadora, la potència de l'aparell, el temps i el període d'ús,

5. Standby Check

Un dels factors que encareixen més la factura de la llum és l'energia que consumim sense adonar- nos. Standby Check és una aplicació per iOS que ens permet saber l'energia que podríem estalviar si eliminéssim standby aparell per aparell. Una funció similar és la que ofereix Standby Energy Cost Calculator. Amb Power Simulation podem monitoritzar tots els aparells de la llar per separat

6. Home Energy Performance Pro

Si el que volem és fer un diagnòstic profund del consum d'un habitatge, la nostra aplicació és Home Energy Performance Pro. Hepp analitza l'aïllament, l'electricitat, l'energia (que es produeix i es consumeix) i pot donar-te fins a la petjada de carboni de cadascun dels habitants de la llar. Una mica més pautat trobem Energy Saver Free que funciona com un conseller personal i myUse, que permet exportar les mesures, gràfics i estadístiques del nostre consum energètic.

7. AllShare Control

Per controlar tots els aparells de la llar trobem AllShare Control de Samsung, una app que permet controlar des del nostre mòbil tots els aparells de Samsung connectats a una mateixa xarxa Wifi.

8. Compara tarifes d'energia

Per descobrir quina potència s'ajusta millor al nostre consum, Bajatelapotencia ens ajudarà en el diagnòstic i en conèixer els passos a realitzar amb la companyia en el cas de voler baixar la potència contractada. Un cop optimitzada la potència, hem d'usar un comparador de tarifes d'energia per saber quina tarifa i que companyia s'adapta millor al nostre consum. CNMC, Eligetuenergia o Comparatarifasenergia ens seran de molta utilitat.

9. Nest Mobile

Serveix per controlar la temperatura del termòstat des del telèfon mòbil, el mateix que fa Ràdio Thermostat o Momit Smart Thermostat, sempre que tinguis el termòstat connectat a la wi- fi. De manera similar Newatt permet visualitzar i canviar la temperatura de cada habitació. A més pots consultar les estadístiques de consum de cada equip i de tot l'habitatge.

10. Cactus Smart Home

La casa domòtica a una economia popular o, el que és el mateix, un petit aparell que permet a qualsevol propietari tenir el control de la seva despesa d'electricitat i calefacció. Cactus Smart Home s'instal·la sense tirar cables, ni tenir preinstal·lació domòtica a casa. En el cas de Loxone Smart Home es poden controlar fins a 150 dispositius a la teva llar per optimitzar l'eficiència i el confort. Amb ella pots gestionar la il·luminació, la calefacció i fins i tot la instal·lació fotovoltaica, en cas que la tinguis.

Afegeix un comentari nou