Entitats ambientals animen a manifestar-se pel clima des dels balcons

LaviniaNext
Autor/a: 
Marc Gómez
 Font: Pixabay (Llicència CC)
Entitats com Fridays For Future i Alianza por el Clima criden a manifestar-se contra l'emergència climàtica. Font: Pixabay (Llicència CC).
Les persones amb projectors poden projectar en les façanes vídeos de protestes i manifestacions mediambientals. Font: Haroldas Bagdisanka
Les persones amb projectors poden projectar en les façanes vídeos de protestes i manifestacions mediambientals. Font: Haroldas Bagdisanka
Qui no tingui projectors a casa pot fer retallables amb missatges reivindicadors. Font: Coordinadora d'ONG Solidàries
Qui no tingui projectors a casa pot fer retallables amb missatges reivindicadors. Font: Coordinadora d'ONG Solidàries

Entitats ambientals animen a manifestar-se pel clima des dels balcons

Autor/a: 
Marc Gómez
LaviniaNext

Resum: 

Fridays For Future, 2020 Rebelión por el Clima i Alianza por el Clima proposen una acció global i demanen la participació de la ciutadania a les xarxes per no aturar la lluita contra l'emergència climàtica.

L'emergència sanitària provocada per la Covid-19 centra l'agenda política i mediàtica arreu del món. Tanmateix, la col·laboració i participació dels ciutadans en tota mena d'iniciatives és massiva durant aquesta etapa de confinament: voluntariat per ajudar les persones grans, classes en línia, concursos, concerts, reptes a través de xarxes socials...

La gravetat de la situació, però, no ha de deixar de banda altres qüestions de gran importància que cal recordar. És cert que, tot i que l'aturada de l'activitat humana ha tingut efectes molt positius per al medi ambient i la biodiversitat, l'emergència climàtica segueix sent una realitat i una prioritat que cal tenir molt en compte.

Per aquest motiu, Fridays For Future, 2020 Rebelión por el Clima i Alianza por el Clima han fet una crida a l'acció global i proposen una manifestació als balcons i finestres aquest divendres 24 d'abril. La manifestació estarà sostinguda per una campanya a les xarxes socials en què es demana la participació de tota la ciutadania.

Centenars d'entitats s'han unit a la iniciativa, que té com a objectiu reclamar una sortida de la crisi sanitària justa i sostenible. La principal temença és que, arran de la millora mediambiental que ha generat el confinament, un cop aquest acabi, la massificació de l'activitat humana agreugi l'ecosistema.

La campanya es portarà a terme durant el matí, a través de xarxes socials. Es demana a la població que pensi en un tema relacionat amb la crisi ecosocial actual i gravi un vídeo contestant a la següent pregunta: "Què creus necessari deixar enrere quan s'acabi el confinament? Quina alternativa basada en la justícia climàtica proposaries par al nou inici?"

Els vídeos han de tenir una durada màxima d'un minut, i s'han de gravar en format horitzontal. Pot ser una persona explicant la seva idea o un vídeo curt teatralitzat. Per participar cal omplir un formulari i seguir les instruccions per enviar la gravació. Podeu fer-ho a través d'aquest enllaç. El 24 d'abril a partir de les 11 h es publicarà una selecció del material rebut a les xarxes de les entitats, sota el 'hashtag' #AcciónGlobalPorElClima24A.

Arribada la nit, a partir de les 22 h es demana a tothom que participi en una manifestació des dels balcons i finestres. Per fer-ho, es poden fer projeccions de vídeos o imatges de manifestacions a les façanes i balcons d'altres edificis, en el cas de comptar amb un projector.

Aquelles persones que no en tinguin, poden preparar retallables amb formes o lletres i il·luminar-los amb una llanterna, per tal de fer ombres amb missatges a les façanes. Tant les projeccions com les ombres es poden combinar reproduint àudios o sons de manifestacions amb l'ajuda d'altaveus. Podeu trobar clips de so en aquest enllaç.

A més, les entitats organitzadores animen a fer fotos o vídeos de la manifestació des de casa i compartir el material a les xarxes socials.

Afegeix un comentari nou