4 projectes entre entitats ambientals i empreses, inspiracions per al Tàndem
Comparteix
El 18 d'octubre el Tàndem arriba a Tarragona com a trobada entre el tercer sector ambiental i el sector empresarial. Diversos models de col·laboració van obrint camí en l'aliança entre aquests dos mons.
El projecte Tàndem pretén col·laborar en el desplegament de les polítiques ambientals i/o d’RSC de les empreses, incrementar la capacitat d’actuació de les entitats ambientals en el territori català, i la incidència dels seus projectes i sumar esforços pel bé comú d’aquests dos grups d’interès i de la societat en conjunt.
En aquesta línia, 4 projectes que sorgeixen de la cooperació i interacció d'aquests dos sectors poden ser inspiradors per a noves iniciatives:
El projecte de reintroducció del voltor negre als Pirineus està promogut pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural dela Generalitat de Catalunya i per la Fundació Catalunya–La Pedrera.GREFA i Trenca hi participen en l’assessorament i l’execució, juntament amb personal de l’Espai Natural d’Alinyà i de la guarderia de la RNC de Boumort. L’Estació Biològica del Pallars Jussà desenvolupa diferents tasques educatives relacionades amb el projecte. Així mateix, també s’ha comptat amb la col·laboració de la Junta de Extremadura, de la Comunidad de Madrid, i de l’empresa Red Eléctrica. L’empresa Red Elèctrica ha aportat recursos per aplicar la tecnologia amb emissors GPS que permeten fer el seguiment dels animals i fer possible el seu estudi i valorar l’èxit del programa.
L’empresa d’electrònica Advancare, el Museu de Ciències Naturals de Granollers i l’Associació Galanthus, han treballat conjuntament els darrers anys per dissenyar un dispositiu electrònic per a l’estudi dels quiròpters sense haver de capturar-los.
La Xarxa de Custòdia del Territori (xct) i Tarannà Club de Viatges han dut a terme un projecte per promoure l’ecoturisme en espais gestionats amb acords de custòdia del territori, a través d'una estratègia turística respectuosa amb l’entorn, tot sensibilitzant els seus visitants sobre la importància d’aquests espais, del seu valor, la necessitat de preservar-los. Com a llançament del projecte s’han seleccionat 7 projectes que permeten conèixer diferents espais en custòdia, i que inclouen un paquet d’activitats ecoturístiques de la mà d'entitats del territori, allotjament rural i àpats amb productes de la terra.
Per contractar alguna d'aquestes ofertes, cal posar-se en contacte directament amb Tarannà Viatges.
Un projecte en col·laboració entre Gràfiques Ortells, SL. Acciónatura i el Col·legi Sagrada Família de Viladecans i Gràfiques Ortells, SL. A més de la tasca de sensibiització que aporta el projecte, els recursos obtinguts de la venda de les llibretes -dibuixades pels nens de l'escola i editades per la imprempta- es destinaran al projecte de conservació de l’ós bru dels Pirineus promogut per Acciónatura.
Si voleu tenir més informació sobre aquest projecte i adquirir aquestes llibretes solidàries us podeu posar en contacte amb Gràfiques Ortellsbet@ortells.net o amb Acciónatura info@accionatura.org.
A Tarragona
El proper 18 d'octubre, Tarragona acollirà el primer marketplace territorial en el marc del projecte Tandem, organitzat pel Departament de Territori i Sostenibilitat i el Club EMAS..
Les entitats poden presentar projectes a l'espai Àgora fins el dia 7 d'octubre. Cal enviar aquesta fitxa a info@clubemas.cat. I fins l'11 d'octubre la participació és gratuïta prèvia inscripció en línia, directament des del web.
Afegeix un nou comentari