5 curses de transport durant la Setmana de la Mobilitat Sostenible

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Anna Parisi
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

5 curses de transport durant la Setmana de la Mobilitat Sostenible

Autor/a: 
Anna Parisi
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

L'Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) ha programat curses de transport en les regions metropolitanes de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida i a l'interior de la ciutat de Barcelona.

La Setmana de la Mobilitat Sostenible es celebra del 16 al 22 de setembre a Catalunya, amb la finalitat de promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l'ús de l'espai públic, millorar la qualitat de l'aire i la reducció de la contaminació.

L'Associació per la Promoció del Transport Públic organitza novament les curses de transport. La finalitat d'aquestes curses, que no són realment curses, és la de comparar el temps, els costos i l'impacte ambiental dels desplaçaments.

Els voluntaris i les voluntàries que participin hauran de recrear un desplaçament, urbà entre dos punts, o interurbà entre l'Ajuntament d'un municipi i la capital de demarcació. Per fer-ho cada participant pot fer servir un mitjà de transport: des del vehicle particular, cotxe o moto, a les diverses opcions de transport públic, a la bicicleta o anar a peu.

L'Associació per la Promoció del Transport Públic realitzarà els càlculs i lliurarà informació i materials.

Utilitat de les curses de transport

A través de les curses de mobilitat es pot prendre consciència que els costos del transport no es relacionen només amb el temps, i que existeixen també uns costos externs que generen un impacte socioambiental, sovint no tinguts en compte.

Les curses també permeten donar a conèixer l'oferta alternativa al vehicle privat en un municipi i les possibilitats de moure's eficientment amb altres sistemes de transport (intermodalitat).

Les comparatives generades en les curses de transport situen els modes no motoritzats com a modes de transport plenament vàlids, en quant són les opcions més saludables i segures i, en alguns recorreguts, les més ràpides. Per tant els resultats de les curses permet rellançar l'oferta actual o futura per la mobilitat sostenible.

Inscripcions obertes a les 5 curses

Les entitats, associacions, Consells Comarcals o Ajuntaments, que hi vulguin participar seran inscrits a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

Estan obertes les inscripcions per a les 5 curses:

1.- Cursa de Lleida, 19 de setembre a les 8.00 h

2.- Cursa Metropolitana de Barcelona, 20 de setembre a les 8.00 h

3.- Cursa del Camp de Tarragona, 21 de setembre a les 8.00 h

4.- Cursa urbana de Barcelona, 22 de setembre a les 8.00 h

5.- Cursa de Girona, 5 d'octubre a les 8.00 h

Afegeix un comentari nou