5 jornades de formació per incorporar-se al Projecte Rius

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

5 jornades de formació per incorporar-se al Projecte Rius

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

Durant el setembre i l'octubre l'Associació Hàbitats organitza 5 sessions formatives per a tots aquells grups de voluntariat que desitgin incorporar-se al Projecte Rius.

Un gran programa de voluntariat ambiental

El Projecte Rius de l'Associació Hàbitats és un dels majors programes de voluntariat ambiental i ciència ciutadana a Catalunya, apropant la ciutadania als rius, i promovent la implicació de les persones en la protecció dels rius. En la passada campanya de primavera van ser 112 els grups que, amb 1812 voluntaris i voluntàries ambientals, van realitzar 119 inspeccions sobre 59,5 km de rius i rieres de 13 conques diferents.

Sortides formatives a la tardor

Ara l'entitat fa una crida a totes aquelles persones que desitgin crear un nou grup de voluntariat i analitzar un altre tram d'alguns dels rius i rieres de Catalunya.

Estan programades 5 sortides formatives durant les quals es realitzarà una inspecció completa de riu o riera de manera amena i participativa. L'objectiu és aprendre a identificar els elements físics, químics i biològics que fan que un riu tingui una alta qualitat ecològica, i a aprendre a analitzar la qualitat del tram de riu seleccionat segons el Manual d'Inspeccions.

Es pot contactar amb l'entitat per incorporar-se com a voluntaris i voluntàries, i assistir a una de les 5 jornades formatives. La participació també és oberta a aquells voluntaris i voluntàries en actiu que desitgin refrescar la metodologia en grup.

Les jornades tindran lloc a:

1. A l'Alt Penedès, a la riera de Mediona- Bitlles, el Lavernó i l'Anoia, el dissabte 24 de setembre a les 9 h

2. Al Moianès, al riu Calders, dissabte 1 d'octubre a les 9:30 h

3. A la Baixa Cerdanya, al riu Segre a Martinet de la Cerdanya, dijous 6 d'octubre a les 10:00 h

4. A l'Emporda, al riu La Muga, dissabte 8 d'octubre, en col·laboració a l'Apnae, els Amics del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà.

5. Al riu Besós, diumenge 9 d'octubre a les 10:00 h.

Es pot ampliar la informació visitant la pàgina www.projecterius.cat, escriure al correu electrònic info@associaciohabitats.cat o trucar al telèfon 93 421 32 16.

Afegeix un comentari nou