5 treballs manuals infantils per aprendre a reciclar durant el confinament

LaviniaNext
Autor/a: 
David Carrillo
La quarantena es pot utilitzar per ensenyar a reciclar als més petits. Font: CC
La quarantena es pot utilitzar per ensenyar a reciclar als més petits.
Construir joguines amb objectes vells és molt senzill. Font: CC
Construir joguines amb objectes vells és molt senzill.
Les manualitats ajuden als nens i nenes en el seu aprenentatge. Font: CC
Les manualitats ajuden als nens i nenes en el seu aprenentatge.

5 treballs manuals infantils per aprendre a reciclar durant el confinament

Autor/a: 
David Carrillo
LaviniaNext

Resum: 

Els infants també poden aprofitar el temps a casa aprenent sobre la reutilització de les maneres més divertides i originals.

Amb l’arribada del confinament a les nostres llars toca donar-li unes quantes voltes a la màquina de pensar. Treure-li la pols a aquell moble vell, reparar allò que feia temps que estava espatllat, muntar-te el teu propi cinema a casa o fer cada dia una migdiada... Però, i què fem amb els més petits de la casa?

Les escoles recomanen que les nenes i nens respectin l’horari escolar, complint l’horari habitual de dilluns a divendres. Per tal de no perdre la disciplina, els estudiants no han de deixar de realitzar activitats didàctiques durant aquestes setmanes. Per això, també és important establir franges horàries de treball, oci i descans.

Malgrat això, és difícil trobar jocs o tallers amb els quals entretenir als infants durant la quarantena sense fer ús d’una pantalla. I per aquest motiu, Xarxanet us proposa una sèrie de treballs manuals perquè tota la família aprengui a reciclar sense sortir de casa. Que millor que aprendre i jugar al mateix temps?

  • Joguines amb rotllos de paper higiènic

Les existències de rotllos de paper higiènic s’esgoten dia rere dia en tots els supermercats de l'estat. Ningú acaba d’entendre massa bé quin és el motiu, però si ets un dels qui té el rebost ple, queda’t amb aquestes idees.

Un cop els rotllos s’acaben, és difícil trobar-li una utilitat al cartró restant. Però no impossible! Amb una capa de pintura, un cordill i uns quants taps de plàstic és ben fàcil construir un trenet casolà, uns cotxes de carreres ben vistosos o, fins i tot, titelles d’animals de tota mena.

  • Decorar amb CDs antics

De ben segur que durant aquests dies confinat hagis tret milions de relíquies de tots els calaixos del pis. I entre tots aquests segur que hauràs trobat algun CD antic... Ara, amb l’arribada de Netflix i totes les altres plataformes de streaming, aquests objectes s’han convertit per a molts en brossa. Però, què tal si els hi donem una segona vida?

Potser no ho havies pensat però tallant o trencant els discos en trossets de diferents formes i mides es poden decorar molts objectes! Des d’una taula, un test o una guitarra fins al coll d’una camisa o unes sabates.

  • Un futbolí dins una capsa

És possible que la teva filla sigui una amant del futbol, però què passa si no tens terrassa on donar uns quants xuts? Doncs aquí hi tens la solució. Aconsegueix una capsa de sabates i forada-la en els extrems per simular les dues porteries. Fes quatre o cinc forats en els laterals i passa qualsevol pal que tinguis per casa per cadascuna de les obertures.

Agafa unes quantes pinces de fusta i enganxa-les amb cola perquè no es moguin, i llest! Ara només et caldrà trobar una piloteta i a jugar. Qui guanyarà?

Font: Canal Panda

  • Bitlles amb ampolles reciclades

Una de les recomanacions que més s’escolten aquests últims dies és “no deixar de moure’s i fer esport”. És veritat que pot arribar a fer-se pesat fer unes quantes flexions i abdominals al saló, però segur que les criatures gaudiran d’una tarda de bitlles al passadís de casa.

  • Els objectes tenen vida!

Aquesta recomanació potser és la més senzilla, però també la més divertida! Recopileu entre tota la família els pots buits de casa: desodorants, xampús, sabons, ampolles, llaunes, desinfectants... i convertiu-los en ninots. Podeu decorar-los al complet o, simplement, pintar-li uns ulls i una boca.

Per fer-ho encara més animat, es pot fer un concurs entre tots els que sigueu a casa, decorar els pots per temàtiques o crear un autèntic exercit de ninots per a combatre el virus!

Afegeix un comentari nou