5 pel·lícules per treballar amb infants el maltractament animal

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Eugenia Ifer
La nova llei de benestar animal vol aconseguir acabar amb el maltractament i l’abandonament dels animals. Font: Canva.
La nova llei de benestar animal vol aconseguir acabar amb el maltractament i l’abandonament dels animals. Font: Canva.
Segons el Ministeri de Drets Socials s’estimen quasi 300.000 abandonaments d’animals cada any.  Font: Canva.
Segons el Ministeri de Drets Socials s’estimen quasi 300.000 abandonaments d’animals cada any. Font: Canva.

5 pel·lícules per treballar amb infants el maltractament animal

Autor/a: 
Eugenia Ifer
Suport Tercer Sector

Resum: 

Hi ha diferents obres audiovisuals amb les quals es pot treballar el maltractament animal amb infants.

El maltractament animal és una gran problemàtica social que afecta no només als animals domèstics sinó que també als animals que s’utilitzen per tasques d’esforç o entreteniment. Per aconseguir conscienciar les ments més joves, les pel·lícules poden ser una eina de gran utilitat. A continuació, es troben cinc obres audiovisuals que es poden fer servir per treballar el maltractament animal.

‘Ferdinand’

‘Ferdinand’ és una pel·lícula que es va estrenar l’any 2017 i que està recomanada per a infants a partir dels sis anys. L’obra se centra en la no-violència i el respecte dels animals. Així mateix, també mostra la sensibilitat dels braus i la crueltat de les curses de braus.

La pel·lícula es pot trobar en diferents plataformes de pagament com YouTube, Google Play, Apple TV o Amazon Prime Video.

‘Allibereu Willy’

L’obra ‘Allibereu Willy’ es va estrenar l’any 1993 i està recomanada per a infants a partir dels sis anys. La pel·lícula se centra en una orca salvatge que és atrapada i portada a un parc d’atraccions. Amb ‘Allibereu Willy’ es pot veure el patiment dels animals que estan als zoològics o es troben en parcs d’atraccions, la sensibilitat que tenen i la lleialtat entre les persones i els animals.

‘Allibereu Willy’ es pot trobar a diferents plataformes com YouTube, Google Play, Apple TV o Amazon Prime Video.

‘Spirit: El cavall indomable’

La pel·lícula 'Spirit: El cavall indomable' es va estrenar l’any 2002 i està recomanada per a infants a partir dels set anys. La història se centra en un cavall que és capturat i es nega a ser domesticat. La pel·lícula permet profunditzar sobre el tracte i maltracta que fa l’ésser humà sobre els animals.

L’obra es pot trobar en les següents plataformes: Netflix, Apple TV o Amazon Prime Video.

‘Kitbull’

‘Kitbull’ és un curtmetratge de la companyia Pixar estrenada l’any 2019 i està recomanada per a infants a partir dels set anys. Es pot trobar gratuïtament a YouTube i a la plataforma de pagament Disney.

El curtmetratge se centra en la història d’un gat foral i un pitbull maltractat. Amb l’obra es pot reflexionar sobre les baralles il·legals amb animals, l’abandonament i la importància de l’empatia.

'De volta a casa!’

'De volta a casa!’ explica la història d’uns animals considerats perillosos que s’escapen d’un zoològic d’Austràlia i que volen tornar al seu lloc d’origen. Amb aquesta pel·lícula es pot treballar el tracte que es donen als animals en els espais d’espectacles i entreteniment, els estigmes i el respecte que mereixen els animals.

És una pel·lícula original de Netflix que es va estrenar l’any 2021 i que està recomanada per a infants a partir dels set anys.

Afegeix un comentari nou