5 propostes de voluntariat ambiental que es pot fer al setembre

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Eugenia Ifer
Hi ha una gran varietat de voluntariat que es pot fer pel benestar de la fauna i la flora.  Font: Canva.
Hi ha una gran varietat de voluntariat que es pot fer pel benestar de la fauna i la flora. Font: Canva.
Els voluntariats poden ser puntals o de llarga durada.  Font: Canva.
Els voluntariats poden ser puntals o de llarga durada. Font: Canva.

5 propostes de voluntariat ambiental que es pot fer al setembre

Autor/a: 
Eugenia Ifer
Suport Tercer Sector

Resum: 

El voluntariat ambiental és clau per protegir i conservar l’entorn natural i la fauna.

Fer voluntariat significa dedicar temps lliure de forma altruista per tal de contribuir amb la comunitat. És crucial per desenvolupar diversos projectes d’entitats sense ànim de lucre.

En aquest cas, es presenten cinc propostes de voluntariat ambiental per protegir el medi ambient i espècies salvatges i domèstics.

Voluntariat als Centres de Recuperació de Fauna Salvatge

La Xarxa per a la Conservació de la Natura organitza un voluntariat per donar suport als diferents centres de fauna salvatge que gestiona la Generalitat de Catalunya. Es pot realitzar el voluntariat a partir dels setze anys amb l’autorització de la persona tutora.

Les persones voluntàries podran desenvolupar tasques d’acollida, rehabilitació i alliberament d’animals salvatges ferits.

Grup d’Acció Forestal (GAF)

DEPANA amb la col·laboració del Parc Natural de Collserola organitza una jornada de voluntariat per al 17 de setembre de 10.00 a 14.00 hores.

Durant el matí les persones voluntàries poden dur a terme tasques de restauració del medi ambient (mantenint i fent cura de la flora autòctona). El preu per participar és de 2 € per persona.

Voluntariat benestar animal

L’organització El Musell ofereix un voluntariat per contribuir amb el benestar animal. Durant el mes de setembre i febrer es realitzen les jornades d’admissió de voluntariat. Es poden fer diferents tasques relacionades amb el rescat, la protecció i la sensibilització dels animals salvatges i domèstics.

Projecte ‘1m2 por las playas y los mares’

SEO BirdLife amb Ecoembes des de 2017 gestionen i organitzen iniciatives amb les quals les persones voluntàries poden contribuir a mantenir els espais naturals sense residus.

Des del 16 al 24 de setembre es pot participar gratuïtament a la campanya ‘1m2 por las playas y los mares’. Durant aquests dies hi ha diferents convocatòries per tot el territori, així mateix l’organització ofereix la possibilitat de crear altres punts de recollida.

Voluntariat amb tortugues marines

En cas de voler contribuir amb la protecció de la biodiversitat marina, la persona voluntària pot accedir al programa de voluntariat del CRAM. El programa comença en els mesos de gener, març, maig, juliol, setembre i novembre.

L’organització demana ser major d’edat, una aportació de 80 € en concepte de formació i un compromís mínim de dos mesos amb un dia fix a la setmana que pot escollir la persona. L’horari és de 9.30 a 14.00 hores. L’horari i els dies es poden ampliar en cas que vulgui la voluntària i hagi la necessitat per part de l’entitat.

Les tasques que podrà desenvolupar la persona voluntària són les següents:

  • Control de la temperatura dels diferents tancs.
  • Preparació i alimentació dels animals pacients.
  • Neteja de tanc i instal·lacions clíniques.

Afegeix un comentari nou