6a Marató ornitològica cooperativa al Delta del Llobregat

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

6a Marató ornitològica cooperativa al Delta del Llobregat

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

DEPANA i SOS Delta Llobregat organitzen una cursa ornitològica no competitiva, amb l'objectiu de ressaltar la importància del Delta del Llobregat i els seus espais naturals no protegits en la ruta migratòria dels ocells.

Es tracta d'una nova edició de la marató cooperativa al Delta del Llobregat organitzada per DEPANA i SOS Delta del Llobregat per sumar esforços amb un triple objectiu:

  • Demostrar que les àrees no protegides del Delta del Llobregat (zona agrícola, pinedes de Gavà, el riu, etc) també són molt importants per a les aus migratòries que transiten per la ruta de la costa mediterrània (ara ens troben en plena migració prenupcial).
  • Recopilar dades d’aquestes zones per consolidar l’IBA (Important Bird Area) aprovada el 2011 i reforçar els arguments contra futurs projectes especulatius
  • Posar l’accent en què el Delta del Llobregat és molt més que els espais naturals protegits.

A diferència d'altres maratons competitives, aquesta és significativa per ser cooperativa, és a dir, es tracta de treballar en equip per veure el màxim possible d’espècies.

Com cada edició, es formaran diversos equips que prospectaran diferents zones (fora de les reserves del Remolar-Filipines i Cal Tet-Ca l’Arana), com la zona agrícola de Sant Boi i Viladecans, la nova desembocadura, la bassa de la UPC a Castelldefels o la pineda de Gavà i al final de la jornada es compartiran les dades per elaborar un llistat conjunt de les espècies detectades.

La 5a marató

En la darrera edició, del mes d'octubre, es van detectar fins a 89 espècies que representen aproximadament un 30% de totes les aus regulars en tota la plana deltàica. Algunes d'elles interessants per la seva raresa, el seu estatus de conservació o la seva quantitat (torlits, flamencs, àguila calçada, piula dels arbres, morell de plomall, etc).

Afegeix un comentari nou