Aigua és vida rep el Premi a la Difusió del Decreixement

Coordinadora d'ONG Solidàries
Autor/a: 
Sònia Cervià
Palanganada d'Aigua és Vida a l'Onyar Font: Aigua és Vida
Palanganada d'Aigua és Vida a l'Onyar Font: Aigua és Vida

Aigua és vida rep el Premi a la Difusió del Decreixement

Autor/a: 
Sònia Cervià
Coordinadora d'ONG Solidàries

Resum: 

La Comissió Catalana de l'Agenda Llatinoamericana Mundial, atorgarà el XIVè Premi a la Difusió del Decreixement 2022. Memorial Arcadi Oliveres, a la plataforma Aigua és Vida, per la seva defensa del dret a l'aigua com a dret humà.

L’entrega del XIVè Premi a la Difusió del Decreixement 2022 es farà el proper dimarts, 7 de febrer, en una cerimònia a la Fundació Valvi de Girona, que començarà a les 19h amb una ponència càrrec de Pau Masramon i Ordis, president de l’associació Aigua és Vida Girona. Hi haurà també, uns minuts musicals, a càrrec d'alguns membres de l'orquestra Fireluche.

El jurat del guardó reconeix la capacitat de la plataforma d'aglutinar esforços de moltes entitats i nivells territorials d'acció en la defensa del dret a l'aigua, així com la capacitat per actuar davant l’emergència climàtica de sequera, proposant una nova cultura de l'aigua i una gestió pública de l’aigua, democràtica i a nivell municipal.

El Premi a la Difusió del Decreixement de l’Agenda Llatinoamericana reconeix també el fet que Aigua és Vida opti "pel decreixement en el consum d’aigua, posant límits al creixement il·limitat dels grans consumidors hídrics (produccions agrícoles i ramaderes, la indústria i les promocions urbanístiques)".

SOS Costa Brava, Fridays for Future Girona o ATTAC Catalunya són els darrers premiats, en les edicions de 2021, 2020 i 2019, respectivament.

Afegeix un comentari nou