Alba Gros: “La biodiversitat agrària només es pot mantenir si tothom se'n fa una mica càrrec”

F Pere Tarrés
Autor/a: 
Miriam Bantulà, Maria Bombardó i Paula Gil.
Alba Gros Font: Paula Gil
Alba Gros, sòcia de l’Era (Espai de Recursos Agroecològics) i editora de la revista Agrocultura.

Alba Gros: “La biodiversitat agrària només es pot mantenir si tothom se'n fa una mica càrrec”

Autor/a: 
Miriam Bantulà, Maria Bombardó i Paula Gil.
F Pere Tarrés

Resum: 

L’Associació de Manresa l’Era vetlla pel foment de la producció agrària i el reconeixement del sector per part de la ciutadania.

Alba Gros, sòcia de l’Era (Espai de Recursos Agroecològics) i editora de la revista Agrocultura, explica quins són els projectes que duen a terme des de l'entitat i la seva finalitat d'oferir serveis que fomentin la producció agrària ecològica i l’agroecologia.

Segons explica, “l'associació va néixer a partir de la inquietud de mestres i col·laboradors de l'Escola Agrària de Manresa, que és una escola del Departament d'Acció Climàtica”, ja que en aquells moments “hi havia activitats que, com a escola pública, no es podien tirar endavant”.

Des de l’entitat publiquen a la revista Agrocultura, una revista en català pel sector agroecològic i ofereixen serveis i cursos a persones que volen conèixer com treballar al camp, millorar professionalment l'activitat agrària o també per institucions, escoles i instituts.

Gros explica el projecte del Banc de llavors Esporus i el projecte Esfera “que engloba tots els assajos que fem relacionats amb la fertilitat del sol” dels quals creuen que ajudaria a revertir el canvi climàtic.

Finalment Gros, comparteix la seva preocupació per la pèrdua de generacions joves de pagesos i pageses que deixen de banda la tradició familiar i fa un crit a la ciutadania per “deixar enrere l’explotació d’espècies amb les quals convivim i ajudar-les a fomentar la biodiversitat, l'equilibri i el cicle de vida que ens farà viure a totes”.

Afegeix un comentari nou