A(rt)ction, un projecte europeu pel canvi climàtic

Associació Animal Latitude
Autor/a: 
Associació Animal Latitude
A(rt)ction por el cambio climático Font: associació animal latitude
Cartell d'activitats projecte europeu A(rt)ction. Font: Associació Animal Latitude
Grup participatiu Desperta art i natura Font: associació animal latitude
Col·lectiu del Desperta, art i natura. Grup participatiu al Jardí del Silenci. Font: Associació Animal Latitude
la natura urbana Font: associació animal latitude
Una de les activitats d'art i natura. Font: Associació Animal Latitude

A(rt)ction, un projecte europeu pel canvi climàtic

Autor/a: 
Associació Animal Latitude
Associació Animal Latitude

Resum: 

Animal Latitude i la Fundació Interats aprofiten el poder d'influència de les arts i l'emprenedoria verda per a conscienciar sobre els problemes mediambientals i fomentar un canvi de comportament positiu.

Les arts com a estratègia per al canvi social són molt poderoses; un canal de sensibilització, educació i transformació ecosocial. El projecte europeu A(rt)ction, impulsat per la Fundació Interarts en col·laboració amb l'associació Animal Latitude, i des del projecte Desperta (art i natura), ho posa en pràctica. "Pot considerar-se una solució nascuda del desafiament per a contribuir a un futur més sostenible. Aprofitem el poder d'influència de les arts i l'emprenedoria verda per a conscienciar sobre els problemes mediambientals i fomentar un canvi de comportament positiu", assenyala l'equip d'Animal Latitude.

A(rt)ction pretén fomentar i reforçar el sentit d'iniciativa de les joves promovent l'esperit empresarial ecològic a través de l'aprenentatge creatiu, així com educar a joves artistes i treballadores juvenils perquè es converteixin en veritables agents del canvi a l'hora d'abordar els reptes del canvi climàtic a escala local, nacional i de la Unió Europea.

En aquest context, un Pla d'estudis amb el títol 'Els artistes com a actors verds del canvi' va ser dissenyat pels i les membres el consorci per a satisfer les necessitats dels i les joves artistes visuals creatius de tota la Unió Europea amb una línia de treball relacionada amb el medi ambient. L'objectiu és impulsar el potencial de les obres de sensibilitzar sobre els reptes mediambientals, d'aquí que el pla d'estudis per a artistes es posi aviat a la disposició del públic a través d'una plataforma digital.

A més, la tercera acció del projecte és el toolkit 'Artistes pel canvi climàtic', dissenyat per a proporcionar els elements pràctics essencials per a professionalitzar a les artistes mitjançant el desenvolupament del seu esperit empresarial ecològic i proporcionant-los assessorament de professionals sobre com abordar el canvi climàtic a través del seu treball. A través d'una sessió grupal es recolliran els pensaments d'artistes i professionals per a utilitzar-los com a part de la campanya en la introducció del toolkit.

Activitats que s'impulsen per a participar en l'A(rt)ction

El dijous 20 de juliol, de 18 a 19h, en una sessió en línia, tindrà lloc un grup de discussió amb l'objectiu d'escoltar algunes idees de professionals del sector de l'educació ambiental, artistes participants, persones vinculades al món de l'educació i la participació social, al voltant del canvi climàtic i generar un debat sobre com abordar-lo a través de l'art. La sessió serà conduida per Irene Cervera Buisán, presidenta de l'associació animal latitude i Raquel Uterga, secretària de l'associació, coordinadores del projecte Desperta, art i natura.

El dimecres 20 de setembre, es portrà a terme una acció formativa a l'Aula Ambiental Bosc Turull, a Barcelona (SCEA - Societat Catalana d'Educació Ambiental) dirigida a joves artistes, en particular a aquelles persones interessades en les qüestions del canvi climàtic i els reptes mediambientals.

Totes les persones, ja siguin artistes o professionals de l'educació ambiental o l'art o senzillament estiguin interessades en aquestes qüestions, poden participar en aquestes activitats, que són 100% subvencionades, però cal inscripció prèvia emplenant aquest formulari d'inscripció.

Afegeix un comentari nou