Bussejant amb taurons

Associació Animal Latitude
Autor/a: 
Associació Animal Latitude
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Bussejant amb taurons

Autor/a: 
Associació Animal Latitude
Associació Animal Latitude

Resum: 

Actualment és de gran importancia conèixer la situación actual de las poblacions de taurons, i els métodes d'investigació i estudi existents. Un exemple són els projectes que es realitzen a Costa Rica.

Costa Rica és un petit país tropical situat a Amèrica Central, específicament entre Nicaragua i Panamà. S'estén des de l'Oceà Pacífic fins al Mar Carib i la seva distància és de 200 milles. La varietat de paisatge i microclimes que es poden gaudir en un mateix dia, fan d'aquest país un paradís. En només 51 mil quilòmetres quadrats trobem sol i platja, aventura, naturalesa i cultura.

Des de l’Associació Animal Latitude, amb el professional Àlex Bartolí, l’entitat de Costa Rica MISIÓN TIBURÓN, i amb la col·laboració de SUBMON, s'ofereix un programa d'educació i sensibilització sobre els taurons (+info) , a través d'activitats que es duran a terme a Barcelona, xerrades gratuïtes i un curs de formació sobre taurons; i a Costa Rica, a través del curs teòric pràctic, en una zona anomenada Playas del Coco i el Golf de Papagayo, situada a la província de Guanacaste en el Pacífic Nord de Costa Rica. Playas del Coco compta amb moltes ofertes d'allotjament, alimentació i entreteniment; així com un sense fi d'atraccions turístiques i recreatives per oferir, des de volcans i aigües termals, fins a platges verges de sorra blanca i aigües cristal·lines. Arribades de tortugues, bosc sec, dofins, balenes, són algunes de les seves riqueses naturals. Pel que fa al busseig, Playas del Coco i el Golf de Papagayo, són els llocs on més es busseja de tot Costa Rica, per tant hi ha molta infraestructura per a aquesta activitat.

En l'actualitat en les rodalies d'aquestes platges existeixen més de 20 diferents llocs de busseig, tots a menys de 20 minuts d'aquesta comunitat. Els llocs més populars són coneguts pels locals com a Cabeza de Mono, Virador, Tortuga i Punta Argentina. En aquests llocs la profunditat varia entre els 12m i 30 m, amb una mitjana de 18 m. Per als bussos més avançats en les rodalies a Playas del Coco se situen les Illes Catalinas i les Illes Murciélagos. Pel que fa a les espècies de taurons i ratlles més comunment albirades, destaquen els taurons punta blanca (Triaenodon obesus) i taurons gata (Ginglymostoma cirratum). A més de les ratlles gavilanas (Aetobatus narinari), raguis fuet (Dasyatis longa) i en ocasions Mantes gegants (Manta birostris) o grans agrupacions de ratlles mobulas (Mobulas sp.).

Aquest programa educatiu es dirigeix especialment al descobriment dels taurons, ja que són uns animals desconeguts que estan en perill d'extinció, i tenen greus amenaces de conservació que provenen la majoria de l'activitat humana. El seu estudi és una activitat increïble i la seva conservació és fonamental, no solament per les espècies en si, sinó també per als ecosistemes on viuen. Les aigües de Costa Rica són un paradís per a aquests peixos cartilaginosos, i un lloc ideal per estudiar-los.

Amb aquestes activitats es pretén que els participants arribin a:

  • Adquirir coneixements sobre la biologia, ecologia i comportament dels taurons
  • Conèixer estudis de conservació de taurons de diferents llocs del món
  • Conèixer a nivell avançat la biologia, ecologia i comportament dels taurons més comuns en aigües del Pacífic de Costa Rica.
  • Adquirir coneixement teòric i pràctic sobre recompte de taurons i altres tècniques d'estudi.
  • Adquirir coneixements sobre la conservació de la biodiversitat a Costa Rica.
  • Descobrir la fauna marina del Pacífic de Costa Rica.
  • Adquirir coneixements des d'una formació teòric-pràctica i reflexiva amb les diferents institucions que participen

La primera activitat és la xerrada gratuïta sobre Tècniques d'estudi de taurons, que es durà a terme el dimecres 23 de març, de 19 a 21h a l'Hotel d’Entitats de Gràcia (Providència 42). L'entrada és lliure però l'aforament és limitat, així que es recomana reservar plaça escrivint a info@animallatitude.org (+info)

Més informació sobre el curs teòric pràctic que es realitza a Costa Rica en el web www.animallatitude.org (+info) i el seu esdeveniment al facebook (+info). També podeu escriure a info@animallatitude.org

Afegeix un comentari nou