Caràcter, millor vermut innovador del 2022 als premis Vinari

Ravalnet
Una ampolla del vermut Caràcter de Tres Cadires. Font: Cooperativa Tres Cadires
Una ampolla del vermut Caràcter de Tres Cadires. Font: Cooperativa Tres Cadires

Caràcter, millor vermut innovador del 2022 als premis Vinari

Ravalnet

Resum: 

La beguda ecològica de la cooperativa Tres Cadires feta amb vi de la cooperativa l'Olivera guanya el guardó.

Caràcter, el primer vermut ecològic de Catalunya, que ha elaborat la cooperativa Tres Cadires, guanya el premi Vinaris a millor vermut innovador del 2022.

Els guardons reusencs arriben així a la seva vuitena edició amb l'objectiu de visibilitzar i prestigiar l'elaboració de vermut a Catalunya. Els vermuts participants són avaluats doblement: en primer lloc, per un jurat especialitzat i, en segon, pel consumidor final.

"Per nosaltres aquest premi és una gran recompensa a la qualitat artesana i l'aposta pel territori. Vol dir donar valor a Ponent i apropar la nostra terra a la gent. Gràcies a aquest reconeixement, donem a conèixer un producte 100% autòcton, artesà i cooperatiu, on en tot el procés d'elaboració les plantes i el saber tradicional de la zona han estat al punt de mira", afirma Aida Padullés, responsable de comunicació.

Ponent dins una ampolla

Fet amb vi de la cooperativa l'Olivera de Vallbona de les Monges a Arbeca, aquest vermut conté únicament compostos orgànics i autòctons representatius de Ponent com l'oliva arbequina i no conté cítrics. És per això que és un vermut "diferent, poc convencional i aromàtic".

"El projecte neix en el marc del Postgrau en l'Elaboració de Begudes Destil·lades i Licors de la Universitat Rovira i Virgili (URV), fruit de les converses entre el Carles Bargalló d'Àlquia i l'Andreu Culleré de la cooperativa. També hi vam sumar el fitxatge de l'Airy, etnobotànica, qui ens va ajudar a fer la recerca de plantes autòctones de Ponent per poder acabar elaborant un vermut que reflecteix el paisatge d'un territori", explica Padullés.

El vermut va tenir tan bona rebuda que "en només tres mesos es va esgotar la primera producció".

La cooperativa ha obert recentment la botiga en línia i el vermut ja es pot demanar a través de la web i als punts de venda presencials. També s'hi poden trobar els altres licors que produeixen com el Vi de Nous, que és l'estrella de la cooperativa amb el qual va néixer en voler recuperar-lo per fer "memòria històrica i potenciar la producció i el consum de begudes pròpies".

Afegeix un comentari nou