Cicle de xerrades sobre les opcions de voluntariat ambiental a Barcelona

LaviniaNext
Autor/a: 
Carlos Faneca
La primera de les xerrades la realitzarà Espigoladors sobre el malbaratament alimentari. Font: Espigoladors
La primera de les xerrades la realitzarà Espigoladors sobre el malbaratament alimentari. Font: Espigoladors
La XCN preveu organitzar més de 400 activitats ambientals. Font: CC
Les xerrades tenen l'objectiu de plantejar qüestions com què consumim, com ens desplacem o amb qui ens relacionem. Font: CC
L'entitat duu a terme diversos projectes de voluntariat ambiental. Font: Projectes Boscos de Muntanya
Multitud d'entitats ofereixen voluntariat ambiental arreu del territori. Font: Projectes Boscos de Muntanya

Cicle de xerrades sobre les opcions de voluntariat ambiental a Barcelona

Autor/a: 
Carlos Faneca
LaviniaNext

Resum: 

La Xarxa per a la Conservació de la Natura engega 'Com m'implico per l'emergència ecològica a Barcelona?' on s'aborden temàtiques com el malbaratament alimentari, la mobilitat sostenible o la biodiversitat.

A Xarxanet t'hem acompanyat durant el confinament i desconfinament amb diverses portades especials sobre com repensar el sistema després de patir una pandèmia mundial tan greu com la que hem viscut. Els continus rebrots i l'amenaça d'un nou confinament, però, ens confirmen que aquesta nova manera de pensar i actuar ha de ser real per evitar caure en els mateixos errors del passat que ens han portat al llarg dels anys a diverses crisis de caràcter sanitari, social o econòmic.

Amb l'objectiu d'aconseguir que la ciutadania pugui plantejar-se repensar la manera d'organitzar les seves vides, la Xarxa per a la Conservació de la Natura, des del portal de Voluntariat Ambiental, han engegat un cicle de xerrades virtuals amb les quals donar a conèixer entitats que ofereixen opcions de voluntariat ambiental a la ciutat de Barcelona.

El cicle 'Com m’implico per l’emergència ecològica a Barcelona?' té l'objectiu de plantejar qüestions tan importants com què consumim, com ens desplacem, amb qui ens relacionem, i en definitiva, valorar quines són les nostres necessitats reals, a més de posar de manifest altres modes de vida respectuosos amb el medi ambient i que ajudin a aturar el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat.

Les xerrades seran mensuals i, en cada una d'elles, una entitat d’un àmbit diferent donarà a conèixer opcions per abordar l'emergència ecològica des de diferents perspectives, com el malbaratament alimentari, la mobilitat sostenible, la biodiversitat, la prevenció de residus i la contaminació atmosfèrica.

'Com m’implico per l’emergència ecològica a Barcelona?'

La primera de les xerrades, el dimecres 29 de juliol a les 18 hores, l'oferirà Espigoladors, una organització que lluita contra les pèrdues i el malbaratament alimentari, a la vegada que empodera persones en risc d'exclusió social d'una manera transformadora, participativa, inclusiva i sostenible. La xerrada abordarà, precisament, el malbaratament alimentari.

Tot i que són en línia, les places són limitades. Per aquest motiu cal inscripció prèvia que podràs completar en aquest enllaç.

Les properes xerrades les protagonitzaran el BACC, el dimecres 16 de setembre, sobre mobilitat sostenible; l'Aula Ambiental Bosc Turull, el 7 d'octubre, sobre biodiversitat; Rezero, al novembre, sobre prevenció de residus; i Eixample Respira, que realitzarà una xerrada sobre contaminació atmosfèrica al desembre.

Afegeix un comentari nou