Cinefòrum ambiental a la Selva del Camp durant el mes d’abril
Comparteix
Durant el mes d’abril tindrà lloc a La Selva del Camp la segona edició del Selva Cine Viu, cicle de cinema documental que porta el debat ambiental als veïns d’aquest municipi del Baix Camp.
El Centre d’Estudis Selvatans, el Gepec, Justícia i Pau, Alveolus medi ambient, el Collectiu 25 d’abril C25a, Unió de Pagesos i la Plataforma del camp, són les entitats de la Selva del Camp que impulsen la reflexió sobre la consciència ambiental amb la projecció de documentals i debats, al Castell de Paborde, amb el Selva Cine Viu.
Reflexió sobre el model energètic
La primera sessió tindrà lloc l’1 d’abril, i permetrà conèixer els contrastos que genera l’explotació petroliera, a través del documental "Contrastes de la explotación petrolera" d'Enginyers Sense Fronteres, seguit del col·loqui amb Bea Felipe, representant de l’entitat.
El dia 15 d’abril es presentarà el projecte Som Energia amb la projecció del reportatge i la sessió de debat posterior. La cooperativa d’energia verda, produeix energia elèctrica a instal·lacions de generació a partir de fonts d’energia renovables (sol, vent, biogas, biomassa, etc.), finançades amb aportacions econòmiques voluntàries dels socis.
L'eficiència energètica des de casa
El 29 d’abril es podran conèixer les tècniques que caracteritzen la casa passiva, en una sessió dedicada a l’arquitectura sostenible. Al debat assistirà l’estudi d’arquitectura Elia Vaqué, especialitzat en edificis dotats d’alta eficiència energètica i amb una reducció de costos energètics, tant durant el procés de l’obra com durant el llarg de la vida de l’edifici.
Viure el territori de forma sostenible
En la darrera sessió, el 6 de maig, es presentarà el documental que aporta la reflexió dels veïns de l’Albiol, al Baix Camp. El documental “La terra de l’Albiol, llauravem, sembrem collirem” ha estat elaborat per l’entitat ambiental Alveolus, i recull les experiències dels habitants del municipi, fent èmfasi en un model de relació amb respectuós amb el territori. Així, recullen el passat com a un tresor d’experiències rebut a través dels grans, i a través de les persones més joves presenten noves idees amb vincle de les experiències del passat. Per, tots junts afrontar el futur del poble i les seves contrades amb projeccions de futur realistes “amb els peus a terra”.
Afegeix un nou comentari