Claudia Honefeld: "Avui en dia ningú vol ser pagès, i si ningú s'hi vol dedicar, tenim un problema"

Fundació Pere Tarrés - Transversal
Autor/a: 
Miriam Bantulà, Ignasi Escudero i Paula Gil.
Claudia Honefeld Font: Paula Gil
Claudia Honefeld: "El que ens interessa és portar la pagesia a un futur".
Imatge de Mas Branca Font: Paula Gil
Claudia Honefeld: "A Mas Branca no volem explotar la terra, sinó cultivar-la".

Claudia Honefeld: "Avui en dia ningú vol ser pagès, i si ningú s'hi vol dedicar, tenim un problema"

Autor/a: 
Miriam Bantulà, Ignasi Escudero i Paula Gil.
Fundació Pere Tarrés - Transversal

Resum: 

Mas Branca és una cooperativa rural d'agricultura social lligada a un model alternatiu als afores de Mataró. No només es dediquen a produir verdures i hortalisses de proximitat, sinó que procuren crear enllaços entre la ciutat i el camp.

La cooperativa Mas Branca segueix un model de vida en comunitat, autogestionat i dins de l'economia social i solidària. Claudia Honefeld, cofundadora de Mas Branca, ens ha explicat que des de la cooperativa treballen al voltant de tres branques que tenen com a objectiu promoure la cooperació intergeneracional.

La primera és la de producció agrícola, en la que venen menjar de kilòmetre zero a preus accessibles perquè tothom se la pugui permetre. La segona és la ludopedagògica, a través de la qual ofereixen tallers i cursos als nens i nenes de les escoles per mirar d'establir vincles amb la natura i el món agrícola donant a conèixer la feina del pagès. Finalment, la branca de la cultura i el turisme, oferint com a allotjament la masia de més de 400 anys en la qual cultiven.

Més enllà dels serveis i els valors que promou la cooperativa, Honefeld ha manifestat la seva preocupació per la desaparició dels espais agraris i de la feina del pagès. Segons explica, és primordial que la gent s'hi vulgui dedicar per assegurar-nos una vida saludable amb una alimentació de qualitat. Així mateix, adverteix que s'hauria de valorar no només el producte, sinó tot el seu procés de producció i fomentar el model de proximitat que col·labora entre ciutat i camp perquè no poden viure l'una sense l'altre.

Afegeix un comentari nou