Comença el 29è concurs de Fotografia Naturalista dels "Natus"

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Comença el 29è concurs de Fotografia Naturalista dels "Natus"

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

Si us apassionen la natura i la fotografia, i no podeu deixar d'immortalitzar les vostres experiències amb imatges, participeu en la 29 edició del Concurs de Fotografia de l'Associació de Naturalistes de Girona.

La mirada atenta de la fotografia de natura és sempre una experiència de descoberta que realça el patrimoni de biodiversitat, la diversitat dels paisatges i els matisos de la bellesa sota les de les diferents llums de la natura.

Fins al dia 2 de desembre es poden presentar les imatges per participar en el concurs. També aquesta vegada, per tercer any consecutiu, el concurs s'obre a la xarxa social Instagram, convidant a la participació de professionals i d'aficionats.

Imatges per connectar amb les consciències

Amb la mirada fotogràfica l'Associació de Naturalistes de Girona pretén despertar l'emoció que porti a valorar i estimar dia a dia l'entorn més immediat i, alhora, els espais més allunyats de la terra. Es busquen imatges per suscitar l'amor i el reconeixement, sentiments que es troben a la base de la preservació dels espais naturals.

Però també es busquen imatges que apel·lin a la consciència i facin reaccionar, ja que el concurs també vol premiar aquelles fotografies que aconsegueixin expressar amb fidelitat i habilitat l'essència d'una agressió al medi ambient.

5 categories

El concurs consta de 5 categories. La categoria General premiarà qui aconsegueixi captar l'essència del món natural. La categoria "Aigua, Natura i Costa Brava" busca imatges que reflecteixin en positiu la relació de l'ésser humà i la natura, i que hagin estat preses en municipis integrants del Consorci de la Costa Brava: des de Portbou, a Blanes.

Riu Ter vol reivindicar el paisatge fluvial, el patrimoni natural del riu Ter i els seus afluents. La bicicleta serà protagonista de la categoria mobilitat sostenible, amb imatges que la mostrin com a mitjà de transport urbà. També en relació amb la bicicleta, s'estrena enguany la categoria Vies Verdes: les imatges hauran de ser preses en algun dels trams de les vies verdes de Girona, com la ruta del Ferro o la ruta Termal, i hauran d'aconseguir expressar les situacions vinculades al senderisme i/o al cicloturisme, en qualsevol dels usos habituals de les vies verdes: des del funcional relacionat amb la mobilitat diària, als aspectes més vinculats amb l'oci i el turisme.

La ja esmentada categoria de foto-denúncia vol posar l'atenció en les agressions a les quals està sotmès el medi ambient.

Una mostra itinerant

Les fotografies guanyadores formaran part de l'exposició itinerant que es mostrarà en centres culturals, sales d'exposicions, biblioteques i centres cívics de les comarques gironines. Els premis que es reparteixen tenen dotacions econòmiques de fins a 400 €.

Per participar

Per participar cal omplir un formulari en el moment de penjar les fotos indicant el títol de la imatge, la ubicació, el nom i cognoms de l'autor i un telèfon de contacte. A més a més, cal etiquetar les fotografies amb dos hashtag, el del concurs #fotoNATUS16, i l'específic per a cadascuna de les categories en les quals es desitgi presentar la fotografia. També citar a l'usuari @somnatus. Es pot presentar un màxim de 3 fotografies per participant i categoria. A les bases del concurs estan indicades altres especificats.

El Concurs de Fotografia Naturalista està organitzat per l'Associació de Naturalistes de Girona, amb el suport de l'Ajuntament de Girona, el Consorci Costa Brava, el Consorci del Ter, el Consorci Vies Verdes i la Plataforma Mou-te en bici. Compta amb el suport i la col·laboració d'AEFONA, la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura, Picapedrers i Marbristes Balliu, Microgestió, el portal www.fotonatura.org i la Generalitat de Catalunya a Girona.

Afegeix un comentari nou