Es busquen mans per construir una pèrgola al parc comunitari de l'Hospitalet de Llobregat

Ravalnet
Procés de construcció de la pèrgola. Font: Contorno Urbano
Procés de construcció de la pèrgola. Font: Contorno Urbano

Es busquen mans per construir una pèrgola al parc comunitari de l'Hospitalet de Llobregat

Ravalnet

Resum: 

Fundación Contorno Urbano fa una crida de voluntariat i formació del 26 al 31 de juliol per continuar aixecant l'espai lúdic a través de l'arquitectura sostenible.

El parc del pont de Matacavalls del barri de la Florida de l'Hospitalet de Llobregat, un lloc que era un solar abandonat fa tot just tres anys i que havia sigut una deixalleria, s'ha convertit en un parc dissenyat i construït per la comunitat de la mà de la Fundación Contorno Urbano. L'entitat que es dedica a la intervenció de l'espai públic a través de la participació social activa fa ara una crida de voluntariat per construir una pèrgola per donar refugi climàtic al veïnat.

La construcció és farà les tardes del 26 al 31 de juliol i s'utilitzaran materials reciclats com suro i fusta de proximitat i canya recollida del mateix parc que es trenarà per fer ombra. Així, les persones interessades aprendran tècniques de construcció sostenible i ajudaran a la comunitat a continuar aixecant aquest espai lúdic. Per participar-hi no cal tenir coneixements previs i us podeu inscriure aquí.

La Fundació ha construït els elements que hi ha amb grups formals d'instituts i entitats, i també amb altres convocatòries de voluntariat. La valoració que en fan és positiva: compten amb molta participació de dones i es genera bon ambient. "La gent marxa més empoderada, amb la sensació d'haver après una cosa que no és habitual i que és important", explica Esteban Marín, membre de l'entitat.

Fins ara, han fet una zona de jocs infantil, un hort i un escenari, entre d'altres, i han rebut guardons pel projecte com el Premi Rueda de la Diputació de Barcelona.

En unes jornades semblants, l'any passat van construir un edifici amb contenidors marítims empalmats que els ha donat molta capacitat per fer activitats diàries per al veïnat que abasten temàtiques culturals, d'educació i de medi ambient.

I és que Contorno Urbano està format per perfils diversos i treballen la intervenció de l'espai públic des de perspectives diverses com la pintura o la construcció. "Entenem l'arquitectura comunitària com un art", explica Marín, que considera que el més important és que l'acció millori la vida de les persones participants i de la comunitat, i afegeix: "M'és igual si té un pinzell a la mà o té un martell i està picant claus".

Afegeix un comentari nou