Continua la falta d'efectius als Bombers en plena onada de calor

Ravalnet
Incendi a Corbera d'Ebre el 10 d'agost. Font: Bombers
Incendi a Corbera d'Ebre el 10 d'agost. Font: Bombers

Continua la falta d'efectius als Bombers en plena onada de calor

Ravalnet

Resum: 

L'Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya critica que el reforç torna a abocar el voluntariat a la precarieta i el funcionariat a l'abús d'hores extres.

L'Associació de Bombers Voluntaris de la Generalitat continua denunciant la gestió del Govern i les seves condicions laborals ara que comença l'onada de calor, amb temperatures que arribaran als 40ºC a Ponent i amb els principals parcs naturals tancats per risc d'incendi forestal. Davant la situació, s'ha activat el reforç que suposa mantenir els parcs de persones voluntàries oberts i més hores extres del funcionariat.

L'entitat porta mesos posant en evidència la falta d'efectius i les mancances d'un model mixt basat en la precarietat i "el frau encobert" de les persones voluntàries, i "les hores extres il·legals" del funcionariat del cos. De fet, el cos va denunciar fa uns mesos que els primers quatre mesos de l'any havien sumat 150.000 hores de més. També, i juntament amb la UGT, la falta i el desgast dels seus equipaments.

La situació es va agreujar després de l'expulsió de 200 persones voluntàries al·legant que havien tingut poca disponibilitat i que no s'havien instal·lat una aplicació del cos que serveix per comptabilitzar les hora. L'entitat, que va qualificar aquest fet d'operació encoberta i extermini, afirma que en tres anys han acomiadat un miler de persones, tal com ho explicava el diari ARA.

Afegeix un comentari nou