Neix la campanya 'La veritat de la cacera'
Vol aportar dades sobre el nombre de víctimes i l'accidentalitat en la caça, així com divulgar entre la ciutadania estudis sobre les diverses modalitats de gestió de fauna salvatge.
En la pàgina web del departament d'Agricultura apareix informació sobre espècies cinegètiques, àrees de caça, normatives i memòries anuals al voltant de la caça, una activitat per la qual el 2016 es van emetre a Catalunya 42.000 llicències. Però no apareix informació sobre la mortalitat, l'accidentalitat i la conflictivitat social relacionada amb la caça.
La campanya "La veritat de la cacera" ha estat creada per Ecologistes en Acció de Catalunya, DEPANA, la Fundació per a l'Assessorament i l'Acció en Defensa dels Animals (FAADA), Signatus (Centre d'estudis i divulgació del llop), la Plataforma SOS Delta del Llobregat, Anima Naturalis, Futur Animal, Galgos 112, Libera! Associació Animalista, amb l'objectiu de donar visibilitat al poc conegut món de la caça.
Sistemes de gestió fauna i drets de totes les persones usuàries del medi natural
Analitzen la consideració d'aquesta pràctica com a eina de gestió, aportant estudis realitzats des de diversos àmbits que plantegen estratègies alternatives per promoure la cerca d'ecosistemes equilibrats sense la utilització d'armes de foc. La campanya vol posar llum justament l'accidentalitat entre persones caçadores i entre persones caçadores i altres usuàries del medi natural.
Precisament les entitats consideren que hi ha un afavoriment normatiu vers el grup caçador, que consideren minoritari, i reclamen una major presència dels altres col·lectius d'usuaris en les taules de treball, com la de l'elaboració de la futura Llei de Caça o del Pla Estratègic de Caça de Catalunya.
"La veritat de la cacera" compta amb el suport d'altres entitats com l'Associació de Naturalistes de Girona, el Centre d'Ecologia i Projectes Alternatius CEPA, la Federació d'Entitats Pro Drets dels Animals i la Natura, la IAEDEN (Institució Alt Empordanesa per a l'Estudi i Defensa de la Natura), IPCENA ( Institució de Ponent per la Conservació i l'Estudi de l'Entorn Natural), el GEPEC-EdC (Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans-Ecologistes de Catalunya), LIMNOS (Associació de Defensa del Patrimoni Natural del Pla de l'Estany), el CREMhttp://www.irmu.org/centers/center/158 (Cercle de Recerques i Estudis Mogoda), i la Plataforma per la Salvaguarda del Montseny.
Afegeix un nou comentari