El COAMB impulsa el turisme ambiental responsable amb una iniciativa col·laborativa

LaviniaNext
Autor/a: 
Elizabeth Parcerisa
El COAMB vol fomentar un turisme que vinculi aspectes ambientals i de retorn social.  Font: COAMB
El COAMB vol fomentar un turisme que vinculi aspectes ambientals i de retorn social. Font: COAMB
La iniciativa pretén crear sinèrgies entre els actors turístics locals.  Font: COAMB
La iniciativa pretén crear sinèrgies entre els actors turístics locals. Font: COAMB
El portal web ofereix un especial protagonisme a la col·laboració ciutadana.  Font: COAMB
El portal web ofereix un especial protagonisme a la col·laboració ciutadana. Font: COAMB

El COAMB impulsa el turisme ambiental responsable amb una iniciativa col·laborativa

Autor/a: 
Elizabeth Parcerisa
LaviniaNext

Resum: 

El Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya pretén compartir iniciatives que afavoreixin el desenvolupament d’un turisme més sostenible amb el medi ambient i amb el nostre territori.

El Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB), amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, ha impulsat el portal multilingüe turismesostenible.coamb.cat, en català, castellà i anglès, amb l'objectiu de sensibilitzar a la ciutadania i als professionals del sector davant la necessitat de fomentar un turisme que vinculi aspectes ambientals i de retorn social.

A l'espai web es pot trobar informació, opcions i recursos que mostren la importància de potenciar el sector des d'un punt de vista responsable tant amb el medi ambient com amb les persones.

Paral·lelament, també es vol configurar com un espai en el qual poder crear sinèrgies entre els agents turístics locals i com un cercador de propostes sostenibles per a l'usuari, que també compta amb una agenda oberta d'activitats.

A més, el portal s'ha configurat donant especial importància a la col·laboració ciutadana. Per una banda, els principals agents del sector turístic o gestors d'establiments o activitats poden publicar les seves propostes, que seran validades en funció de criteris de sostenibilitat. I, per una altra banda, la ciutadania també pot participar aportant el seu coneixement i iniciatives que afavoreixin el desenvolupament d'un turisme més sostenible amb el medi ambient i el nostre territori.

Assessorament personalitzat

Un altre punt clau de la proposta del COAMB és el d'oferir un servei d’assessorament personalitzat per a empreses que volen integrar criteris de sostenibilitat o que volen millorar els seus criteris actuals.

Així, per a aquells agents que ja apliquin criteris de sostenibilitat, s’oferirà un seguiment o un assessorament per a la millora o ampliació de les accions ambientalment responsables que ja estan aplicant. I, per als agents que no estan aplicant cap criteri encara, s’oferirà un assessorament i formació bàsica perquè comencin a implementar accions i poder formar part del cercador de propostes sostenibles del portal web.

En tots els casos, l'entitat es compromet a posar a la disposició de les vint-i-cinc empreses seleccionades, professionals i establiments turístics una xarxa d’assessors experts en medi ambient i turisme sostenible que els ajudin a implementar mesures de sostenibilitat a la seva activitat i a reduir la seva petjada ecològica.

Afegeix un comentari nou