El joc d'educació ambiental "El repte de l'hàbitat" busca suport a Verkami

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

El joc d'educació ambiental "El repte de l'hàbitat" busca suport a Verkami

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

El repte consisteix a recrear la xarxa tròfica dels hàbitats, aconseguint la màxima biodiversitat. Ha estat ideat per Icolire i per l'Associació per la Conservació dels Ecosistemes Naturals.

Cada jugador/a adopta el paper d'un kami o una megami, un/a esperit de la natura que haurà d'utilitzar les cartes de la seva baralla personalitzada i l'atzar dels daus per aconseguir la màxima biodiversitat (riquesa d'espècies) del seu hàbitat.

L'objectiu és recrear la xarxa tròfica, des dels nutrients, als productors primaris a herbívors a depredadors i carronyaires i detritívors. Cal ser conscient que cada nivell necessita altres elements per sota.

Objectiu 5000 € de micromecenatge

La iniciativa busca ara suport a la plataforma Verkami. Els diners recaptats es dedicaran a l'edició del joc (il·lustracions, impressió, enviament...). En el cas que s'obtinguin beneficis, es destinaran a projectes de conservació de l'Associació CEN. Es pot col·laborar en el Verkami fins al 7 d'abril, amb aportacions a partir de 10 €

Gamificació i educació ambiental

El joc permet gaudir, i alhora aprendre sobre Natura, Ecologia i Conservació. Es pot conèixer millor moltes espècies de flora i fauna, com funciona una xarxa tròfica, el flux de l'energia i el cicle de la matèria, la problemàtica de les espècies exòtiques invasores, la metamorfosi, la hibernació, les alteracions humanes, accions de conservació, processos biogeoquímics, fenòmens naturals i molt més. Alhora, es reforça la pràctica de l'anglès i de les matemàtiques, així com el raonament d'estratègia. Amb el joc es pot aprendre no només sobre ciència, sinó també sobre la mitologia relacionada amb la natura relacionada amb els diferents hàbitats del món.

Col·laboració creativa

És una idea original de Icolire, una plataforma dedicada al desenvolupament de projectes creatius que contribueixin a construir un món millor, en col·laboració amb l'associació per a la Conservació dels Ecosistemes Naturals (CEN), una oenege de base científica que té per missió aconseguir que l'activitat humana sigui compatible amb la conservació de la Natura. Les il·lustracions han estat elaborades per l'il·lustrador Uri Venom.

Afegeix un comentari nou