El menjar no es llença

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Anna Parisi
Fins al 20 de desembre nois i noies poden enviar els seus contes i vídeos al concurs  Font: Espigoladors
Fins al 20 de desembre nois i noies poden enviar els seus contes i vídeos al concurs Font: Espigoladors

El menjar no es llença

Autor/a: 
Anna Parisi
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

Què passa amb les sobres del menjar? Es busquen idees, contes i vídeos proposats per nois i noies de 6 a 17 anys, que es publicaran al nou llibre 'El menjar no es llença' d'Espigoladors.

Nens i nenes i nois i noies poden analitzar el rebost de casa seva i intentar entendre què passa a les seves famílies amb les sobres del menjar. Observant el què passa, com i on compren, cuinen i mengen, segurament s'adonaran de quins aliments s'acaben malbaratant. Si investiguen una mica, podran descobrir que el problema del malbaratament alimentari és molt greu: a Catalunya es llencen 262.471 tones d'aliments sòlids, és a dir 34,9 quilos per habitant i any o, el que és el mateix, 96 grams diaris per persona.

El menjar són nutrients i vitamines, que tenen un valor, i han costat diners, esforços i recursos naturals per ser produïts i transportats: si acaben a la brossa, tots aquests valors i recursos seran malbaratats, i l'únic que s'haurà aconseguit és contaminar per res.

Els nois i noies prenen consciència de la problemàtica del malbaratament, i amb la seva creativitat poden aportar idees en forma de conte, o de vídeo.

La Fundació Espigoladors treballa contra el malbaratament alimentari i també, molt freqüentment amb nois i noies en edat escolar. Per això ja des de fa 5 anys organitza el concurs "El menjar no es llença".

Contes i vídeos fins al 20 de desembre

Per participar en el concurs en la categoria infantil - de 6 a 11 anys -, cal enviar un conte, d'entre 200 i 500 paraules, escrit en català o castellà, a l'ordinador i en format word, i un o més dibuixos relacionats amb el text, escanejats en alta qualitat. A la categoria juvenil nois i noies d'11 a 17 anys, poden enviar un vídeo de màxim 5 minuts. El termini de presentació és el 20 de desembre.

Per a més informació es poden consultar les bases de concurs, a la pàgina elmenjarnoesllença.cat.

Afegeix un comentari nou